Pécsett is tartanak augusztusban OrgonaPont koncertet

2016. július 30. szombat 17:11

Pécsett is tartanak augusztusban OrgonaPont koncertet

Augusztusban tizenhárom városban várja a közönségét a Filharmónia Magyarország OrgonaPont koncertsorozata, amelynek különböző állomásait számos hangszerpárosítás és az orgona-énekhang együttese teszi különlegessé.  

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint idén Miskolc, Pécs és Balatonlelle mellett Békéscsabán, Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Orosházán, Vácon, Szegeden, Egerben, Nyíregyházán, Győrben és Kecskeméten is tartanak koncerteket.

A különböző állomásokon az orgona játékát zongora, rézfúvós- és ütős hangszerek, hegedűk valamint világhírű énekművészek és kórusok is kísérik, a Virtuózok tehetségkutató műsor több fiatal tehetsége mellett. A koncertek döntő többsége nemcsak egy helyszínen egy alkalommal, hanem a sorozat több helyszínen is hallható lesz a hónap folyamán.

A miskolci Belvárosi Református Templomban például Szabó Balázs orgonajátékát Csereklyei Andrea szoprán kíséri, a győri Szent Imre Templomban a Kovács testvérpár, Kovács Szilárd és Zoltán zenél orgonán és zongorán. A békéscsabai Evangélikus Nagytemplomban Somogyi-Tóth Dániel muzsikáját Csősz János trombita előadása fűszerezi meg, a pécsi bazilikában pedig a Győri Ütőegyüttessel zenél együtt Soós Gábor orgonista, egy másik alkalommal pedig ugyanitt fuvola, majd harmonika lesz a kísérőhangszer. Miskolcon az Avasi Református Templomban hegedűt, Balatonlellén a Szent Efrém Férfikart, Orosházán pedig tárogatót és szoprán szaxofont is hallhat majd az orgona mellett a közönség.

Az első koncertet augusztus elsején Miskolcon, az utolsót augusztus 29-én Egerben tartják.

MTI