Pécsett is lopták az autók katalizátorait az országjáró külföldi bűnözők - Videó!

2017. március 07. kedd 16:39

Pécsett is lopták az autók katalizátorait az országjáró külföldi bűnözők - Videó!

Nem csak Pécsett, országszerte több településen is levágták és elvitték az autók katalizátorát. A rendőrség elfogta a bűncselekménnyel gyanúsítható személyeket.  

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el több rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétség gyanúja miatt.

Szekszárdról, Dombóvárról és Paksról is érkezett bejelentés 2016. novemberében arról, hogy ismeretlen elkövetők több személygépkocsiról tulajdonítottak el katalizátort.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya hatáskörébe vonta, majd egyesítette az ügyeket, mivel valószínűsíthető volt, hogy a bűncselekmények azonos személyekhez köthetőek. A nyomozás részét képező elemző-értékelői munka, valamint más megyékkel történt együttműködés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, akik az ország egész területén azonos módszerrel követtek el katalizátor-lopásokat.



A Tolna megyei rendőrök, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai március 4-én hajnalban Budapesten tetten érték és elfogták a feltételezett elkövetőket, egy 26 éves szerb, valamint egy 27 éves szerb-horvát kettős állampolgárságú személyt. Az intézkedés során a rendőrök bűncselekményekből származó eszközöket, valamint egy eltulajdonított katalizátort is lefoglaltak. A nyomozók az elkövetőket gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során részleges beismerő vallomást tettek. Mindkét férfit őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. Az ügyben további eljárást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

A nyomozás adatai alapján a két férfi jelenleg 71 rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható, a bűncselekményekkel okozott kár mintegy 15 millió forint.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben március 7-én délelőtt sajtótájékoztatót tartott, melynek során Molnár Gábor rendőrezredes, bűnügyi rendőr-főkapitány helyettes, valamint Szabó Zoltán rendőralezredes, bűnügyi osztályvezető tájékoztatta a média képviselőit.

Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság