Pécsett fogták el a csalót, akit az egész ország keresett

2014. november 26. szerda 10:02

A rendőrök gyanúsítottként akarták kihallgatni, a sértettek pedig azt szerették volna, ha a rendőrség felelősségre vonja azt a férfit, aki pénzt csalt ki tőlük.  

V. Dávidot az ország több rendőrkapitánysága is kereste. Összesen 17 elfogatóparancs volt ellene kiadva, végül a tatabányai nyomozók fogták el őt november 17-én Pécsett. A gyanúsított egy személygépkocsiban utazott, amikor a rendőrök megállították őt. A nyomozók még aznap Tatabányára vitték, és gyanúsítottként hallgatták ki a 29 éves férfit.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított telefont kínált eladásra az interneten. Miután a vásárlóval megegyezett a vételárban és a szállítás mikéntjében, elérhetetlenné vált, a megvásárolt terméket pedig nem postázta a sértetteknek. Gyanúsítotti kihallgatásán V. Dávid elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a sértettek, miután rájöttek, hogy becsapta őket, megpróbálták visszakérni a pénzüket. Többüknek válaszolt is e-mailben, melyben megírta, nem fogja visszafizetni a telefon árát. Volt, akinek egy közösségi portálon hívta fel a figyelmét, így jár, aki nem elég körültekintő az internetes vásárlások során.

 

A férfit a rendőrség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, és kezdeményezésére a Tatabányai Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság