Pécs idén az első vidéki helyszíne a Telekom Vivicitta Városvédő Futásnak

2012. április 04. szerda 13:03

Pécs idén az első vidéki helyszíne a Telekom Vivicitta Városvédő Futásnak

Április 14-én rendezik a 2. Telekom Vivicittá Városvédő Futást városunkban. A baranyai megyeszékhelyen 2003 tavaszát is futással köszöntötték a város lakói, és a futóesemény most visszatér.

1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: "Vivicittá - Éljen a város! Szeresd a várost!" A mozgalomhoz hamarosan New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona és 1986-ban Budapest is csatlakozott. 2002 óta minden évben szerepelnek vidéki városvédő futások is a BSI programjában, idén Pécsen és Szolnokon (április 15.) is lesz Vivicittá.

A 2. Telekom Vivicittá Városvédő Futás mezőnye 14.30-kor rajtol majd el a Széchenyi térről. 2,8 kilométert lehet futni a dzsámitól indulva a város legszebb részein. A tavaszköszöntő futáson gyerekek, idősebbek és fiatalabbak, családok és baráti társaságok, iskolák és munkahelyi közösségek is rajthoz állhatnak.

A pécsi futóeseményhez kapcsolódóan jótékonysági akciót is hirdetett a Telekom. A résztvevők számától függő összeget adományként ajánlják fel a Tölösi Péter Alapítványnak, akik az így befolyt pénzből leukémiás, daganatos betegségben szenvedő gyermekeket és családjaikat támogatják. A legtöbb gyereket benevező iskola részére a Telekom 100 000 forint értékű Adidas sportszerutalványt ajánl fel különdíjként.

Emellett Pécsett is keresik Magyarország legkopottabb futócipőjét. A játékban részt vevők elnyűtt futócipőjükről tölthetnek fel fotókat a T-Home Facebook-oldalán a Kopott Futócipő menüre kattintva. A fotókból egy zsűri választja ki a nyerteseket, a díjazottak jutalma egy vadonatúj Adidas futócipő.

Képünkön: Sallai Adrien, a Tölösi Alapítvány képviselője; Kocsis Árpád, a BSI versenyigazgatója; Jung László, a Magyar Telekom Nyrt. dél-dunántúli régióvezetője; Katus Attila életmód-szakértő és Szűcs Zsolt, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kommunikációs igazgatója.