Papszentelést és éjszakai zarándoklatot tartanak Pécsett

2017. június 15. csütörtök 17:30

Papszentelést és éjszakai zarándoklatot tartanak Pécsett

Szombaton ünnepi szentmise keretében pap- és diakónusszentelés lesz a pécsi Székesegyházban. A jelenleg Pécs-Gyárvárosban diakónusként szolgáló Sas Norbertet pappá, Fekete Zoltánt diakónussá, azaz szerpappá szenteli Udvardy György pécsi megyéspüspök.

A szentelést megelőző nap délutánján, június 16-án, pénteken a szentelendőkért az egyházmegye hívei imádsággal, énekkel kísért zarándoklaton vehetnek részt. A hagyományos zarándoklat a mecseknádasdi Árpád-kori Szent István-kápolnától 17.00 órakor indul Püspökszentlászlóra. Várhatóan 20.00 óra körül érnek a zarándokok Püspökszentlászlóra, ahol Udvardy György főpásztor szentmisét celebrál. Az éjszakai gyalogos zarándoklat a szentmise után folytatódik Pécsre.

A szentelés napjának reggelén Pécs-Gyárvárosból is imával és énekkel kísért zarándoklat indul. Reggel 7.30-kor a gyárvárosi Serra közösség hívja imára a zarándokokat, akik a Zsolnay Vilmos úton haladva a Búza téren át közelítik meg a Király utcát, ezt követően keresztülmennek a Széchenyi téren, végül a Janus Pannonius utcán át érnek a Székesegyházhoz. A gyárvárosi plébániától induló zarándoklathoz bárhol csatlakozhatnak a hívek.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye