Papok és papnövendékek szülei találkoztak Pécsett

2016. április 30. szombat 12:47

Papok és papnövendékek szülei találkoztak Pécsett

Idén harmadik alkalommal került sor a Pécsi Egyházmegye Papszülői Találkozójára, amelyre negyvenhatan érkeztek az ország különböző részeiből.

Bensőséges, meghitt hangulatú találkozón látta vendégül Udvardy György pécsi megyéspüspök az egyházmegyében szolgáló papok és papnövendékek szüleit.

A főpásztor köszöntőjében kiemelte, hogy a papi küldetés vállalása már a családban kezdődik, hiszen a szülők az elfogadással, elengedéssel és támogató szeretetükkel segítik fiukat a szolgálatban. Ezért háláját és köszönetét fejezte ki.

A zsolozsma imádkozása és a közösen elfogyasztott ebéd után az édesanyák, édesapák autóbuszra szálltak és Pavlekovics Ferenc pasztorális helynök, valamint Kajtár Edvard atya (a Központi Szeminárium spirituálisa) kíséretével a közelmúltban felújított ősi Mária-kegyhelyre zarándokoltak. A zarándoklatot a szülők a közös élmények mellett gyermekeik, a pap- és kispapfiak szolgálati hűségéért, erejéért, kitartásáért ajánlották fel. Lélekben ismét bejárták azt a belső utat, zarándoklatot, amelyet korábban már - hol visszafogottabb, hol erőteljesebb formában - megéltek.

A búcsújáró helyen Rosner Zsolt, a kegytemplom plébánosa fogadta a csaknem ötvenfős csoportot. Miután áthaladtak a Szentkapun, Mária-köszöntőt énekeltek a Szűzanya tiszteletére.

A templomban Edvard atya vezetésével hangzott el a Rózsafüzér dicsőséges titkainak imádsága. A zarándokházban záruló program után mindnyájan abban a reményben indultak vissza Pécsre, hogy az idei - harmadik alkalommal megtartott - összejövetel után jövőre ismét sort kerítenek egy közös, imádságos együttlétre.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye - Fotó: Loósz Róbert