Ötvenöt idős embert kellett kiterelni egy otthonból

2017. április 13. csütörtök 17:20

Ötvenöt idős embert kellett kiterelni egy otthonból

Négy beavatkozást igénylő káreset történt a megyében a szerdai nap során. 

Ajtónyitásnál volt szükség a tűzoltók munkájára Pécsett egy Váci Mihály utcai társasházban. Egy nő a bejárati ajtónál feküdt magatehetetlenül. A tűzoltók az ajtón keresztül jutottak be a lakásba, majd átadták a helyszínt a mentőszolgálat munkatársainak. A nőt kórházba szállították.

Egy nagyméretű faág veszélyeztette a járókelők biztonságát Komlón a Vörösmarty utcában. A tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be a helyszínen.

Összehordott faágak égtek Pécsvárad külterületén. A lángokat a pécsi tűzoltók fékezték meg. Az eset körülményeit a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági osztálya vizsgálja majd.

Kiürítettek egy idősek otthonát Pécsett, a Tímár utcában, miután működésbe lépett a tűzjelző. Összesen ötvenöt ember hagyta el az intézményt. Az eset során senki sem sérült meg. A pécsi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett átvizsgálták az épületet, de tűzre vagy füstre utaló jelet nem találtak. A gondozottak ezt követően visszatérhetnek az otthonba.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem