Ötvenmilliót költöttek az Ungvár utcára, folytatódnak az útfejlesztések Pécsett

2017. június 26. hétfő 15:27

Ötvenmilliót költöttek az Ungvár utcára, folytatódnak az útfejlesztések Pécsett

Több mint 50 millió forintból újították fel a közelmúltban Ispitalján az Ungvár utcát. A fejlesztések tovább folytatódnak - jelentette be dr. Őri László hétfőn a beruházás átadóján.

Mint azt a terület önkormányzati képviselője, egyben Pécs alpolgármestere felidézte, Ispitalja a két világháború között nyerte el mai arculatát. Ezt mutatja az is, hogy a területen több utca az elcsatolt országrészek városainak nevét viseli.

Hozzátette: az itt futó utak felületei több mint 40 évesek, ezért folyamatosan gondoskodni kell felújításukról. A város a lakók kérésének megfelelően először a legrosszabb állapotú utcát, az Ungvár utcát újította fel teljes hosszában.

- A beruházás során 3600 négyzetméteren teljesen új burkolatot kapott az út, emellett a magántelkekre való ki- és behajtást is könnyebbé tették a korábbi bogárhátív mérséklésével és a teljes járdaszakaszt is megújították 1300 négyzetméteren - mondta az alpolgármester.

Őri László megjegyezte: az Ungvár utca felújítása olyan minőségben történt meg, hogy a küszöbön álló pécsi útfelújítások mintájául szolgál majd.

Lesznek még ugyanis hasonló beruházások, hiszen hamarosan a Kopács utca is új burkolatot kap.

Csizi Péter, a terület országgyűlési képviselője az átadó kapcsán kitért arra, hogy a pécsiek legtöbbször két fejlesztési igénnyel jelentkeznek nála: a gazdaságfejlesztés és munkahelyteremtés mellett a legnagyobb igény az út- és járdafelújításokra vonatkozik.

- Kertvárosban egy víziközmű-fejlesztést követően az utcák jelentős része újulhatott meg, hamarosan pedig a város északi gyűjtőút-hálózata újul meg az Angster és a Magaslati út képében - mondta.

Forrás: Pécsi Önkormányzat