Ötfogásos menüvel és hidegtállal készülnek a pécsi szakácsok

2015. augusztus 25. kedd 13:23

Szeptembertől már csak azok a szakemberek vehetnek részt a tanulók gyakorlati oktatásában, akik mestervizsgával rendelkeznek. Azért, hogy minél több gyakorlati képzőhelyen biztosítva legyen ez a feltétel, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, mint konzorciumi partner részt vesz a „Gyakorlati oktatók továbbképzése a szakképzésben" című projektben. 

Ennek keretében a különböző szakmákban mesterképzés indult. A pécsi kamara 255 mesterember képzését tűzte ki céljául 23 szakmában. A képzéseken országos elismertséggel bíró, szakirányú felsőfokú intézményekben is oktató tanárok tanítanak. A mesterképzés mestervizsgával zárul.

A szakácsok mestervizsgájára, az ötfogásos menü bemutatására augusztus 28-án (péntek) 12.30 és 18.30 órakor kerül sor a Slyven rendezvényközpontban, ahol meghívott vendégeik fogyaszthatják el a remekműveket.

A hidegtálak bemutatására augusztus 30-án (vasárnap) 13 órától kerül sor szintén a Slyven rendezvényközpontban. Az esemény nyilvános a gasztronómia iránt érdeklődők számára.

Forrás: PBKIK