Ötezer látogatót várnak az idei Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra

2017. május 29. hétfő 11:57

Ötezer látogatót várnak az idei Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra

Mintegy ötezer látogatót várnak a 23. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra június harmadikán és negyedikén - mondta el az MTI érdeklődésére csütörtökön a villányi borvidékhez tartozó község turisztikai egyesületének elnöke.

Rechnitzer Szilvia közölte: a tavaly kétnaposra bővített esemény szombati kezdőnapján elsősorban a prémiumborok kedvelőire számítanak. Az országos műemléki védettséget élvező pincesoron aznap 4500 forintért megvásárolható kóstolópohár és -jegy hét pince magas minőségű vörösboraira váltható be - olvasható a szervezők közleményében.

Másnap, a pünkösdvasárnapi forgatagra több tucat programmal készülnek: a gyerekeket Tamás Éva játéktára és kézműves foglalkozás várja, a közönség szórakoztatásáról mások mellett a Band Of Streets és a Bartók Béla Férfikar gondoskodik.

Kóstolópohár vasárnap 2800 forintért vásárolható meg, amely az üvegpoháron kívül tíz kóstolójegyet tartalmaz, amit déltől este nyolc óráig lehet beváltani a pincéknél

Pünkösdvasárnap délelőtt a településen teljes útlezárás lesz érvényben - hívták fel a figyelmet jelezve, hogy aznap a Pécs-Villány vasútvonalon - 200-500 ülőhelyet biztosító - menetrend szerint közlekedő vonatok járnak majd.

További részletekről a facebook.com/palkonyainyitottpincek oldalon lehet tájékozódni.

MTI - Fotó: Palkonya Turisztikai Egyesület