Öt közúti baleset történt hétfőn a megyében

2015. július 28. kedd 08:33

A tegnapi heves esőzés következtében három közúti balesethez is riasztották a baranyai tűzoltókat, két esetben Tolna megyéből érkezett a segítség - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Komlón, a Pécsi úton betonfalnak ütközött egy terepjáró, amelynek vezetőjét eszméletlen állapotban emelték ki a beavatkozók a járműből. Komló és Zobákpuszta között, egy személyautó csúszott meg a mecseki szerpentinen, majd felborult. A jármű vezetője önerejéből kiszállt, a tűzoltók áramtalanították az autót, majd kézi erővel visszaállították azt a kerekeire. Magyarszék és Oroszló között is lesodródott az útról egy autó, majd a tetején állt meg. A sofőr a tűzoltók kiérkezéséig elhagyta a járművet, a beavatkozók felitatták az aszfaltra folyt olajat és segítséget nyújtottak a helyszín biztosításában.

A 6-os úton, Mecseknádasdnál egy tejet szállító kamion borult az árokba, a baleset időpontjában nem volt rakománya. A járművet a bonyhádi őrs tűzoltói áramtalanították, akik a műszaki mentésben is részt vettek. Ebben a balesetben senki nem sérült meg, viszont a forgalom több órán keresztül csak fél pályán haladhatott, a kamion kiemelésének idejére teljes szélességében lezárták a főút érintett szakaszát.

Ettől a balesettől néhány kilométernyire, a 6-os út 172-es kilométerénél egy mikrobusz egy mentőautóval ütközött. A mentőautóban szállított beteg és két mentős megsérült a balesetben, hozzájuk mentőhelikopter érkezett. A kisbusz sofőrje nem szenvedett sérülést. A járműveket az árokba borult kamiontól elriasztott bonyhádi tűzoltók áramtalanították.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság