Összefogtak az egészséges életmód pécsi szereplői

2014. szeptember 22. hétfő 07:25

Életmódnapot szerveztek Pécs egészség iránt elkötelezett szereplői szeptember 20-án, szombaton, a Sétatéren. Az ingyenes Pécsi Egészség és Mozgás Napon közös reggeli fitnesz, egészséges ételek kóstolója, szakértők tanácsai várták az érdeklődőket.

A rendezvény megnyitóján Páva Zsolt polgármester hangsúlyozta: Különösen fontos számára a pécsiek egészsége és a tiszta, rendezett, zöld környezet. Ezért pályázza meg Pécs az Európa Zöld Fővárosa címet, amellyel olyan uniós pénzügyi csatornák nyílnak meg, amelyeket új beruházásokra fordíthatunk, ezek pedig új munkahelyeket jelentenek a pécsieknek. „A Pécsi Városligetek Programban pedig nagyszabású parképítésbe kezdünk, összesen 93 ezer négyzetméterrel növeljük a zöld- és pihenőövezetek nagyságát Pécs különböző városrészeiben” - mondta.

Az esemény ötletgazdája, Teleky Zoltán séf elmondta:

A kulcsszó az összefogás: 13 szereplő, köztük a Pécsi Napok rendezvénysorozat állt be nonprofit jelleggel az esemény mögé, ami nemcsak példaértékű, hanem segítség is az egészséges életmód iránt érdeklődőknek.

A szombati kezdeményezés csak az első lépés, a szervezők bíznak benne, még több szereplő csatlakozik majd hozzájuk a jövőben, segítve az egészséges, tudatos életmódot követő pécsiek életét.