Összedobták a pénzt a képviselők, új bejáratot kapott a mentőállomás

2017. február 09. csütörtök 14:17

Összedobták a pénzt a képviselők, új bejáratot kapott a mentőállomás

Miután az elmúlt időszakban több fontos, sokmilliós fejlesztés is lezajlott a pécsi mentőállomáson, most három önkormányzati képviselő anyagi hozzájárulásával, közel egymillió forintból megújult az épület bejárata.

- Nem egyedi fejlesztésről van szó, hanem egy folyamat részeként tekintünk a beruházásra, amelynek köszönhetően kedvezőbb körülmények között tudják fogadni a mentősök a pécsiek hívásait - mondta dr. Őri László a saját, valamint Tihanyvári Dóra és Decsi István képviselői keretéből megvalósuló fejlesztés kapcsán a helyszínen csütörtökön reggel.

Emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban 30 milliós, átfogó felújítás zajlott a hatvanas évek óta használt épületen, de kisebb fejlesztések mindig jól jönnek. Kitért arra, hogy mentés állami fenntartással folyik, de a helyieket szolgálják ki a mentősök a nap 24 órájában.

- A város folyamatosan figyelemmel kíséri a mentők tevékenységét, s ha segítséget kérnek, igyekszünk is teljesíteni a kéréseke - mondta zárásként az alpolgármester.

Farkas Gyula mentőtiszt megemlítette: komoly segítséget kaptak; a központi bejárat már szinte működésképtelen és huzatos volt.

Forrás: Pécsi Önkormányzat