Összeállnak a nagymeNŐK: kapcsolataikat és lelküket is ápolhatják a pécsi üzletasszonyok

2016. július 23. szombat 16:17

Összeállnak a nagymeNŐK: kapcsolataikat és lelküket is ápolhatják a pécsi üzletasszonyok

Kiszakadhatnak a munka világából, mégis saját márkájukat építhetik a pécsi vállalkozó nők a most alakuló nAGYmeNŐK klubban, ahol azonban nem csak az üzlettel foglalkozhatnak, egy kis "lelkizés" is belefér a közös programokon.

- A vállalkozói világban nagyon sok sikeres nő van, de aki már a csúcsra ért, arra azt mondhatjuk, hogy egyedül van. Ezért jutottunk arra, hogy egy olyan klubot kellene létrehozni, ami az ilyen nőkről szól - mondta el a Pécsi Újság. hu-nak Dékány Hilda, a pécsi nAGYmeNŐK klub egyik alapítója.

Eddig csak a fővárosban szerveződött ilyen közösség dr. Hegedűs Éva ötlete nyomán, amely már szép taglétszámmal, sikeresen működik, így jogosan merült fel, hogy miért ne lehetne Pécsett is hasonló. Úgy tűnik, igény is van rá, hiszen máris sokan érdeklődnek az alakuló közösség iránt. Az eddigi pécsi nAGYmeNŐK között találunk könyvelőt, marketing vezetőt, táplálkozás és életmód tanácsadót, menedzsert és gyógyszertár-tulajdonost is.

Dékány Hilda úgy fogalmazott, annak érdemes csatlakozni, aki úgy érzi, hogy minőségi, jó beszélgetéseken szeretne részt venni egy kötetlen, elvárásoktól mentes közösségben, ahol nem csak az üzleti életét tudja támogatni, de emellett a lelkét is erősítheti. Az alapító ugyanis kiemelt szerepet szán ennek is a klubestek során.

- A mi világunkban a lélek elég fontos szerepet kap, akármennyire is vagyunk kosztümben kemény üzletasszonyok, a női lényünk azért ott van a háttérben. A lélek, mint olyan számomra különösen fontos, ezért ezzel is foglalkozni szeretnénk - mondta. - Ilyen jellegű klub és kapcsolatteremtési lehetőség nemigen van, mert nagyon sok vállalkozó nő, aki sikeresként éli meg a mindennapjait, nem talál magának társaságot, programot, melyekhez a vállalkozása révén csatlakozni tudna hasonló kaliberű vállalkozó nőkhöz. Innen jött az ötlet, hogy jó lenne egy olyan közösség, amiben a sok "egyedüli" nő összefog, s így már sokan leszünk és közösséget tudunk formálni.

Akár egy nagy család

Aki szeretne ehhez a közösséghez tartozni, előbb ezen az oldalon kell regisztrálni. Ha a jelentkezést elfogadják, egy zárt Facebook-csoportba kerül az újonc tag, ahol megismerkedhet a többiekkel, csatlakozhat a közös beszélgetésekhez, de akár személyesen is felveheti a kapcsolatot egy másik taggal.

Aki nem tudott részt venni a klub pénteki debütáló estjén - ahol egyébként az ötletgazda dr. Hegedűs Éva is részt vett-, az se aggódjon, hiszen minden további klubest a tagok bemutatkozásáról fog szólni. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek esélye lesz arra, megmutathassa magát, vállalkozását, szolgáltatásait, árukínálatát. Ezt kötetlen beszélgetés és egy kis laza partizás követ majd.

A továbbiakban lesz pezsgős üzleti reggeli és társasjáték-est is, amelyek ugyan nem szokványos üzleti találkozók, de ezeken is minden alkalommal lesz lehetőség valakinek bemutatkozni, névjegyeket cserélni, kapcsolódási pontokat gyűjteni. - A cél az, hogy megmutassuk magunkat, hogy mi mikben vagyunk nagyon jók, és akkor kiderül, hogy ki kivel tud kapcsolatba lépni - emelte ki Dékány Hilda.

Azt is hangsúlyozta, hogy nem akarnak kötöttséget, lazább programszervezéssel készülnek a jövőre. A tagoknak sem kell attól tartaniuk, hogy hátrányba kerülnek, ha lemaradnak egy-egy programról, hiszen a vezetők nem támasztanak elvárásokat feléjük, mindenki akkor vesz részt a találkozókon, amikor ideje és kedve van hozzá.

Kiss Alexandra - Fotó: Dittrich Éva