Ős-Dráva project és gilvánfai vályogház-építő program

2014. szeptember 23. kedd 17:15

A baranyai települések számára az egyik legfontosabb, a jövőt meghatározó kérdés, hogy miként és mennyire tudnak értékteremtő közfoglalkoztatást nyújtani a helybeli állástalanok számára. A megújuló foglalkoztatási koncepciókban elsőbbséget kapnak az ez irányú törekvések.

A szakemberek számára hasznos és fontos lehet a szeptember 24-én, szerdán a Művelődési Házban megrendezésre kerülő Közfoglalkoztatási és Szakmai Nap, ahol - többek között - számot adnak arról, hogy hol is tart ma az értékteremtő közfoglalkoztatás Baranyában.

A délelőtt során részletesebben is megismerhetik az elképzelések mellett, az eddigi pozitív példákat. Többek között az „Ős-Dráva" kormányprogramot, azt, hogy miként érték el a teljes foglalkoztatást Mozsgón, a Cserdiben tapasztalható hasznos kezdeményezéseket, és a gilvánfai vályogvető és vályogház-építő közfoglalkoztatási programot.

A konferenciával párhuzamosan főzőversenyt is tartanak, és az itt elkészült bográcsos ételeket - melyek alapanyagai a közfoglalkoztatás során megtermelt zöldségek - a résztvevők elfogyaszthatják. Mindezeken felül lesznek termék bemutatók, zöldség- és gyümölcskóstolók, valamint fotókiállítás is.