Örülhetnek a dél-dunántúli rockerek: mégis Pécsett marad a Rockmaraton, már árulják a hetijegyeket

2015. április 01. szerda 07:18

Frissítve: 2015. április 02. csütörtök 11:06

Örülhetnek a dél-dunántúli rockerek: mégis Pécsett marad a Rockmaraton, már árulják a hetijegyeket

Rájuk lehet majd zúzni

Az idei Rockmaratonra olyan húzónevek érkeznek, mint a német metállegenda Halloween, a szintén német Destruction nevű thrash-formáció. Ugyanezen stílus nagyágyúja, a kaliforniai Death Angel és az ugyancsak földi Hatebreed is érkezik. A folkos vonal kedvelői az orosz Arkonára zúzhatnak, ahogy az elmaradhatatlan The Exploited kompromisszummentes punkdalai is sok fesztiválozót megörvendeztetnek. A Rockmaraton legextrémebb, egyben 121. fellépője az ausztrál Portal nevű death metal banda lesz (képünkön), amely meghökkentő látványelemeket felvonultató horrorshow-val veszi birtokba a nagyszínpadot.
FRISSÍTVE, ÁPRILIS ELSEJEI TRÉFA - Fellélegezhetnek a dél-dunántúli rockerek: mégsem a dunaújvárosi Szalki-szigeten, hanem eredeti helyszínén, a Pécs melletti Malomvölgyi Arborétumban rendezik meg a 25. jubileumi Rockmaratont. A fesztivál 121. fellépője is megvan az ausztrál Portal nevű zenekar személyében, akik közvetlenül a legendás német Halloween előtt adják leginkább horror-perfomanszként leírható koncertjüket.

A Pécsi Újság.hu is beszámolt korábban a jubileumi Rockmaraton helyszíne körüli huzavonáról. Mint megírtuk, idén a szervezők több, mint húsz külföldi fellépővel számolnak, közöttük olyan nagyágyúkkal is, akik rendszeres vendégek a legkomolyabb rendezvényeken is (lásd keretes írásunkat).

Egy ilyen léptékű fesztivál megtartására a Malomvölgyi Arborétum jelenlegi állapotában viszont már nem alkalmas, ezért a szervezők a dunaújvárosi Szalki-szigetet szemelték ki helyszínül, amelynek sok fesztiválozó viszont egyáltalán nem örült.

Az ügy azonban most újabb, meghökkentő fordulatot vett: a szervezőknek sikerült előteremteniük az eredeti helyszín, tehát Malomvölgy fejlesztéséhez szükséges pénzt. Ennek pontos összegéről csak meg nem erősített információink vannak, de azok tízmilliós nagyságrendről szólnak. 


Értesüléseink szerint a szervezők olyannyira hosszútávon gondolkodnak, hogy vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy miként lehet annyira „felhozni" a területet, hogy azt ne csak egy évben egyszer tudják használni.

Bár a terveket illetően nagy a titkolózás, annyit sikerült megtudnunk, hogy állandó nagykoncertek megtartására is szeretnék használni az arborétumot, ahova nemcsak rockzenekarokat hívnának. Erről a szervezők a városvezetéssel és a területet kezelő BIOKOM-mal is tárgyalnak - úgy tudjuk, a városvezetés örömmel fogadta a megkeresést, így a megbeszélések várhatóan eredményesen érhetnek véget már a közeli jövőben.

 

A kökényi polgármester nyilatkozata - volt, amikor 666-an laktak a szomszédban. 

A fejleményekkel kapcsolatban megkerestük a Malomvölgy szomszédságában fekvő Kökény település polgármesterét is. Farkas Róbert elmondta, hosszú évek alatt megszokták a fesztivált, amely sok kökényinek anyagi szempontból is megéri. Többen kiadják ilyenkor házukat, nyaralójukat a rockereknek, a boltok és a kocsmák forgalma is felpörög. A polgármester megjegyezte, általában a Rockmaraton hetére időzítik a nyári napközi szünetét. Farkas Róbert egy érdekességre is felhívta a figyelmet: Kökénynek 2012-ben pontosan 666 lakosa volt, e szám azonban, talán épp a Rockmaraton miatt folyamatosan emelkedik. A polgármester kiemelte, a 2015-ös fesztivál kedvezményes hetijegyei már kaphatóak az önkormányzatnál.

 

FRISSÍTVE - A szerdán közölt „Örülhetnek a dél-dunántúli rockerek: mégis Pécsett marad a Rockmaraton, már árulják a hetijegyeket" című cikkünk természetesen április elsejei tréfa volt.

Ugyancsak vicc volt, hogy az általunk 121. fellépőként megnevezett ausztrál metál zenekar is érkezik a fesztiválra.

EQM