Országos versenyre készülnek a Tüke Busz sofőrjei

2017. március 13. hétfő 15:54

Országos versenyre készülnek a Tüke Busz sofőrjei

A Tüke Busz Zrt. öt autóbuszvezetője képviseli a társaságot májusban, a Közlekedéskultúra Napja rendezvénysorozat programjai között, május 12-13-án megrendezésre kerülő, szegedi Országos Járművezetői vetélkedőn. 

A Járművezetők Országos Versenyének házi, selejtező vetélkedőjét rendezte meg a Tüke Busz Zrt. a hétvégén. A májusi Közlekedéskultúra Napja rendezvénysorozat keretében megrendezésre kerülő országos verseny célja, hogy Magyarországon a helyi és helyközi közlekedésben dolgozó járművezetők számára egy olyan fórumot biztosítson, ahol a versenyzők elméleti tudásukat és gyakorlati képességeiket mérhetik össze.

A vetélkedőre kétfős csapatok nevezhetnek be, autóbusz, villamos és trolibuszvezető kategóriában keresik majd a legrátermettebb járművezetőket. A hétvégén megtartott házi vetélkedő elméleti részében húsz perc alatt összesen száz KRESZ és vezetéstechnikai kérdésre kellett helyes választ adni, míg a gyakorlati rész teljesítése során különböző, nagy tapasztalatot és ügyességet, figyelmet igénylő feladatok teljesítése volt a cél.

A verseny értékelésében a Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának két munkatársa volt a Tüke Busz Zrt. segítségére.

A Járművezetők Országos Versenye fontos esemény - nem csak a közlekedési társaságok életében, - hiszen a közösségi közlekedési eszközökön naponta több millió ember utazik, így azok a versenyzők és közlekedési társaságok, akik részt vesznek az országos versenyen, sokat tesznek a közlekedés- és utasbiztonság javulásáért.

A május 12-13-án Szegeden megrendezendő, a közösségi közlekedésben dolgozó járművezetők legnagyobb országos szakmai találkozóján és versenyén a Tüke Busz Zrt-t öt autóbuszvezető képviseli majd: Lévy Gábor Attila, Trapp Gábor, Andrási Zoltán, Hegyi János és Takács Gábor.

 

Forrás: Tüke Busz Zrt.