Országos Közlekedési Kultúra Napja lesz Pécsett

2017. május 11. csütörtök 11:30

Országos Közlekedési Kultúra Napja lesz Pécsett

A Pécs Pláza ad otthont vasárnap  a Közlekedési Kultúra Napjának, melynek célja, hogy minden nap a kulturált közlekedés napja legyen. A rendezvény délelőtt tíztől délután kettő óráig tart. 

 

A rendezvény küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, a kulturált közlekedés iránt fogékony lakosság széles körű bevonása, valamint a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése.

A Közlekedési Kultúra Napja pécsi programja a Közlekedéstudományi Egyesület Baranya Megyei Területi Szervezetének köszönhetően a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, a Tüke Busz Zrt., a BIOKOM NKft.,a Magyar Autóklub és a „Pécsi Gyors" Vasútmodellező Klub összefogásával valósul meg.

A programok között közlekedésbiztonsági bemutató, rendőrségi motorok bemutatója, KRESZ horgászat, kerékpáros ügyességi pálya-verseny, részeg-szemüveg és kábítószer hatását imitáló szemüveg bemutatása színesíti a rendezvényt.

A Tüke Busz Zrt. Volvo autóbusz bemutatója mellett a „Keressük Krisztiánt és Alexandrát" játékban érdekes elnevezésű pécsi megállóhelyeket kereshetnek vaktérképen az érdeklődök. Rajzversenyek és gyerekprogramok, valamint Tüke Busz fotófal teszik élvezetessé és érdekessé a vasárnapi közlekedéskultúra jegyében zajló programot.

A program szervezői abban bíznak, hogy a rendezvény ráirányítja a figyelmet a kulturált közlekedés fontosságára, amelyben a figyelem, a tolerancia, és a türelem meghatározó jelentőségű. A közlekedési szabályok betartásával, odafigyeléssel megelőzhetők a közúti balesetek és egymásra figyelve, kellő toleranciával a közösségi közlekedés járművein is más élményt ad a mindennapi utazás.

 

 

 

Forrás: Tüke Busz Zrt.