Orosz zongoraművésszel lép fel a Pannon Filharmonikusok

2017. január 09. hétfő 17:45

Orosz zongoraművésszel lép fel a Pannon Filharmonikusok

Kifogyhatatlan lendülettel folytatja a Pannon Filharmonikusok az évad második felében is. Január 19-i Leningrádi szimfónia című koncertjén az orosz zene mélységeiben invitálja a közönséget a zenekar egy olyan szólista közreműködésével, aki ez idáig minden alkalommal a székekhez szögezte a hallgatóságot lehengerlő játékával.

A Pannon Filharmonikusokkal már számos alkalommal lépett színpadra az orosz Andrej Gavrilov, mindannyiszor elkápráztatva a közönséget a zongoraművész mesteri szintre emelt technikájával. Szergej Rahmanyinov műve után Dmitrij Sosztakovocs egyik legismertebb zenekari darabja, a II. világháború ikonikus alkotásának tekinthető „Leningrádi" szimfóniája lesz hallható Bogányi Tibor vezénylésével.

Gavrilov és Bogányi az elmúlt évek közös fellépései alatt nagyszerű összhangot alakítottak ki, mely során az egymást inspiráló művészek hatékony környezetben, a zenekar játékának segítségével dolgoztak fel jelentőségteljes komolyzenei alkotásokat. Ennek egy újabb példája elevenedik meg ismét a Kodály Központ, majd a Müpa színpadán januárban.

„Olyan kapcsolat alakult ki köztünk, hogy már nem kell finomkodnunk egymással, úgy dolgozunk, mintha már öt emberöltő óta ismernénk egymást. Nagyon jól megértjük egymást Tiborral. A valódi művészeknek testvérekké kell válniuk. Ez egy testvériség." - fogalmazott Andrej Gavrilov.

A januári hangverseny az orosz zene kimagasló alkotásaiból válogat, azonban Gavrliov a Pannon Filharmonikusok szólistájaként 2014-ben már Párizsba is elkalauzolta a zenekar közönségét. Az ide kattintva megtekinthető rövid videó e két évvel ezelőtti koncertből mutat emlékezetes pillanatokat.

 

Forrás: PFZ