Orbán Viktor Pécsre látogat - LMP-közlemény

2015. január 26. hétfő 15:01

Orbán Viktor Pécsre látogat - LMP-közlemény

A párt közleménye.

A sajtóból értesülhettünk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hamarosan Pécsre látogat. A jeles esemény kapcsán néhány témajavaslattal élnénk városunk kormánypárti polgármestere, és szintén kormánypárti országgyűlési képviselői számára. Legyen "történelmi" ez a látogatás.

Javaslom, hogy a város vezetője és képviselői kérdezzék meg a miniszterelnököt, hogy a kormány miért fordított hátat Pécsnek, Baranyának. Kérdezzék meg, hogy miért vonták vissza a választásokat követően azokat az ígéreteket, amelyeket a kihelyezett baranyai kormányülésen fogalmaztak meg. 

Miért nem épülhet tovább a határig az ország egyik legszegényebb térségének ellátására is hivatott M60 autópálya. Miért nem folytatódik a határig a 67-es számú út, és miért nem épül meg a beígért Dráva-híd, ami a Barcs és Drávaszabolcs közötti, hosszú szakaszon átkelési lehetőséget biztosítana, ezzel is lehetőséget adva a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok erősítésére?

Javaslom, hogy kérdezzék meg, miért nem segít a kormány a befektetők ösztönzésében? Tájékoztassák a miniszterelnök urat arról a szomorú tényről, hogy Baranya megye az egy főre jutó ipari termelés tekintetében országosan az utolsó helyen áll. Kérjék rajta számon, hogy a kormány érdemi gazdaságfejlesztési tevékenység, munkahelyek teremtésének hathatós támogatása helyett csak egy atomtemető előkészítését tartja fontosnak, Pécs közvetlen közelében. 

Javaslom, hogy polgármester úr kérdezze meg a miniszterelnököt, hogy mit vétett ez a város, amiért - az eddig olvasható kiírások alapján - Pécs még az új, rég várt "panelprogramból" is kimarad. 

A két évvel ezelőtti, kihelyezett kémesi kormányülést "történelminek" minősítették az ünnepi híradások. A most beharangozott látogatás legyen attól történelmi, hogy az itt élő polgárok által megválasztott pécsi polgármester, és az országgyűlési képviselők most először számon kérik a miniszterelnökön az ígéreteit!

Dr. Keresztes László Lóránt
önkormányzati képviselő, LMP