Online pénztárgépeket kerestek a NAV-osok Pécsett

2014. október 31. péntek 17:09

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal baranyai munkatársai Pécsett, több, a belvárosban működő cégnél is hiába keresték az online pénztárgépet. A mulasztások miatt több százezer forint bírságra és üzletlezárásra számíthatnak a vállalkozások.

A hivatal munkatársai Pécs belvárosában tartottak ellenőrzést, amely során azzal szembesültek, hogy a város legfrekventáltabb helyén működő vállalkozások is megpróbálnak kibújni az online pénztárgépek kötelező használata alól.

Egy belvárosi étteremben a revizorok hagyományos pénztárgépből származó nyugtát kaptak. A kft. ügyvezetője arra hivatkozott, hogy tavaly óta nem volt pénze az online pénztárgép megvásárlására.

Egy szintén belvárosi termelői borkereskedésben pénztárgépes bizonylat helyett kézi nyugtát állítottak ki a vásárlásról az ellenőröknek.

Mindkét cégvezetőnek többszázezres mulasztási bírsággal és üzletlezárással kell számolnia, így az online pénztárgépek beszerzésének halogatása többszörösébe fog kerülni, mintha időben megvásárolták volna a szabályos működéshez szükséges pénztárgépeket.