Öngyilkosságot kísérelt meg egy fiú anyja és barátnője miatt, hasba szúrta magát

2016. november 03. csütörtök 10:23

Öngyilkosságot kísérelt meg egy fiú anyja és barátnője miatt, hasba szúrta magát

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat négy személlyel szemben.

A vádlottak közül hárman barátok, akik 2015 novemberében együtt szórakoztak. Miután hazaértek, egyikük összeveszett az édesanyjával, majd a vita, illetve azon elkeseredése miatt, hogy korábban barátnőjével is összeveszett, két alkalommal egy késsel hason szúrta magát.

Mivel a sérülés vérzett, ezért a sértett fiú az édesanyjával kórházba ment, ahol az orvosoknak azt mondták, hogy a fiú megbotlott, és a nála lévő sörösüvegbe esve sérült meg.

A kórház - tekintettel arra, hogy nem lehetett pontosan megállapítani, hogyan keletkezett a sérülés - feljelentést tett, és ez alapján büntetőeljárás indult súlyos testi sértés bűntette miatt.

Az eljárás során az anyát és a fiát tanúként hallgatták ki, akik a sérülés tekintetében már azt mondták, hogy a fiú két barátjával együtt szórakozott, találtak egy kést, és a fiú egyik barátja ezzel vágta meg véletlenül a fiút, azonban a sérülést csak később vették észre.

A kihallgatást követően az anya megkereste a fia barátait, és tízezer forintot nekik azért, hogy hasonló vallomást tegyenek, mint ők. Az anya ezer-ezer forinto át is adott a két fiúnak, a maradék nyolcezret azonban nem, a két fiú pedig a megbeszéltek ellenére a nyomozás során a ténylegesen történteket mondta el, mindketten a valóságnak megfelelő vallomást tettek.

A vádlottak közül az anya cselekménye a hamis tanúzás és a hatósági eljárásban elkövetett vesztegetés bűntettének, a két barát cselekménye vesztegetés elfogadásának, míg a sérült fiú cselekménye a hamis tanúzás bűntettének a megállapítására alkalmas.

Forrás: Pécsi Járási Ügyészség