Omlik a vakolat a Megyei Kórház homlokzatáról, elkerítették és lezárták az egyik épülettömböt

2016. augusztus 26. péntek 16:05

Omlik a vakolat a Megyei Kórház homlokzatáról, elkerítették és lezárták az egyik épülettömböt

Hetek óta hullik a vakolat a Megyei Kórház Garay utca felőli oldaláról. Az autósokat és a járókelőket az ablakokba kiragasztott „Omlásveszély!" feliratok, illetve fehér szalagok figyelmeztetik, hogy az épület ezen részén a járdát, valamint a parkolót ne használják. A bejáratot is lezárták.

Három héttel ezelőtt jelentkezett a probléma, melyet az eresz alatti vakolat meglazulása, valamint megereszkedése okozott. Bár sérülés szerencsére nem történt, balesetveszélyesnek ítélték meg ezt az állapotot, ezért a kórház vezetősége biztonsági okokból elkerítette az érintett járdaszakaszt.

- A probléma megoldására szakértő segítségét vettük igénybe, hogy feltárjuk mekkora szakaszt érint a hiba - magyarázta dr. Endrei Dóra, a kórház általános főigazgató-helyettese. - A kivitelezésre lefolytattuk a versenyeztetést és a vállalkozót is sikerült kiválasztani, így a munkálatok még a héten megkezdődnek - tette hozzá.

Bár az épülettömbbe a betegek és látogatók számára a bejutás legalább hét helyen biztosított, a parkolást megnehezíti ez az állapot, hiszen sokan a bejárat közelsége miatt választották ezt a szakaszt.

- Édesapámat hoztam vizsgálatra, csak mankóval tud közlekedni, nem vagyunk idevalósiak, de mindig ezt a bejáratot használtuk, mert így nem kellett sokat sétálnunk - mesélte egy asszony. - Viszont most nem tudtam itt megállni, így egy kicsit macerásabb volt nekünk, de kifele már kaptunk segítséget - mondta.

Endrei Dóra hozzátette, hogy a betegszállítást és a mentőforgalmat is átirányították a másik, rendszeresen használt udvar felőli mentőbejárathoz. Így ezen járműveknek, a legsürgősebb esetben sem okoz gondot az egyelőre fennálló állapot.

Arról, hogy pontosan mennyibe kerül a kórháznak a felújítás, nem kaptunk információt. Annyit azonban megtudtunk, hogy a várható költségek forrása a Pécsi Tudományegyetem költségvetésében rendelkezésre áll.

Csepregi Veronika - Fotó: Kálmándy Ferenc