Olasz körút 99.900 Ft/főtől, Piemonte és az Észak-Olaszországi tóvidék

2014. június 01. vasárnap 18:30

Olasz körút 99.900 Ft/főtől, Piemonte és az Észak-Olaszországi tóvidék

6 éjszaka 3 csillagos szállodában kontinentális reggelivel. Utazás autóbusszal. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpont: 2014.06.30.

1. nap: Budapest-Dolomitok-Misurina tó
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás Ausztrián keresztül. Kora délután érkezés Olaszországba. Utazás a Nagy Dolomitok útvonalon. A Dolomitok páratlan szépségű színes hegyvonulatai, az égbe törő 3000 méteres hegycsúcsok és a meredek sziklafalak vidéke 2009 óta része a Világörökségnek. Utazásunkat rövid időre megszakítjuk a meseszép Misurina-tónál, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Dolomitok legszebb ormaira. Séta a tóparton, majd utazás a Garda-tótól északra található szállásunkra.

2. nap: Riva del Garda-Monte Baldo
Utazás a Garda-tóhoz. Rövid séta Riva del Garda városában, majd továbbutazunk Malcesine középkori hangulatú kisvárosába. Rövid belvárosi sétát teszünk a falakkal körülölelt festői kisvárosban, majd felvonóval felmegyünk a Monte Baldo csúcsára. Séta, fényképezési lehetőség, hogy a Garda tóra nyíló fantasztikus panorámát megörökíthessük. A 40 km hosszú hegyhát a Garda-tó és az Etsch völgye között helyezkedik el, legmagasabb csúcsa a Monte-Maggiore (2220 m) . Délután a tó déli csücskében fekvő Sirmione hangulatos óvárosában teszünk egy rövid sétát. A tóra mélyen benyúló földnyelv végében fekvő kisvárost a Garda-tó gyöngyszemeként is emlegetik. Megtekintjük a Scaligeri család várkastélyát, majd a szálláshely elfoglalása Milánó közelében esti órákban.

3. nap: Como-Tremezzo-Lugano
Reggeli a szállodában, majd az Alpok lábánál fekvő Como városába látogatunk. Como városát még a római korban alapították, jellegzetes emlékeit, mint a négyszögletes városfalat, mai napig is magán viseli. A híres kőfaragók munkáit láthatjuk az óvárosban is, ahol megnézzük a városházát és a dómot, az operaház reneszánsz épületét, a XII. századból megmaradt Szent Fedele katedrálist. A szűk utcácskákban sétálva gyönyörködhetünk a város csodás műemlékeiben és a számtalan elegáns, színes kis üzlet kirakatában, melyek a régió jellegzetes selyem termékeivel csábítják a látogatókat. Városnézésünk után irány a kikötő, hogy az y alakú tó felfedezésére induljunk. (Hajójegy 20 EUR/fő) Sétahajózásunk során gyönyörködhetünk a part mentén meghúzódó festői villaépületekben, melyek ma színészek , divattervezők magánrezidenciái. A tó egyik legszebb kastélya a Tremezzo városában található XVIII. századi Villa Carlotta. A rokokó stílusú épületegyüttes Canova és Thorvaldsen szobraival díszített, de hírnevét elsősorban reneszánsz díszkertjének köszönheti. A gazdag gyűjtemény és a park megtekintése után továbbutazunk Svájc egyik legszebb városába, a teraszos fekvéséről, gyönyörű parkjairól ismert festői Lugano-ba. Séta az óvárosban, a Luganói-tó partján fekvő mediterrán hangulatú városban. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.

4. nap: Milánó-Lago Maggiore
Délelőtt városnézés Milánóban, majd Észak-Olaszország egyik legszebb tavához, a hófödte csúcsokkal körülölelt festői Lago Maggiorehoz utazunk, ahol a tó varázslatos szigeteire is ellátogatunk. A tó különleges vonzerejét a Borromeo-szigetek adják, melyek tulajdonosukról, a milánói hercegség egyik legjelentősebb családjáról kapták nevüket. Első megállónk a vadregényes Isola Bella, mely egészen a XVI. századig lakatlan szikla volt, ekkor azonban III. Borromeo Károly elhatározta, hogy felesége, Isabella kedvéért benépesíti. Angelo Crivelli építész segítségével a gróf pompás palotát és parkot építtetett ide. A különlegesen szép teraszos park és a kastély dísztermeinek megtekintése után, áthajózunk az Isola dei Pescatori-ra. Szabadidő a kis halászfaluban, majd visszautazás a luxusszállodákkal, elegáns villákkal büszkélkedő Stresa városába. (Hajójegy: 20EUR/fő) Késő délután utazás a Torino közeli szállásra.

5. nap: Torino
Reggeli a szállodában, majd mai programunkat a Világörökséghez tartozó fantasztikus Királyi Palota, a la Venaria Reale megtekintésével kezdjük. Az egyedülálló épületegyüttes és a park megtekintése után városnézés Piemonte tartomány fővárosában, Torino-ban. Belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit, kezdve a Piazza San Carlo híres kávézóival, majd a Színház és a Palazzo Carignano épülete - Olaszország első királyának szülőháza következik. A Piazza Castello épületeinek megtekintése után, a Via Po-n gyalogos sétánk a város szimbólumához vezet. A La Molle Antonelliana 167 méteres magasságával Európa legmagasabb kőépülete. Szabadidőben megkóstolhatjuk a Gianduiotti-t, illetve vásárolhatunk a híres torinói csokoládékból. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

6. nap: Bra-Alba-Asti
Reggeli után a Langhe régió felfedezésére indulunk, mely Olaszország leghíresebb vörös borairól is nevezetes. Belvárosi séta Bra barokk stílusú épületei között. Továbbutazás. Látogatás a Grinzane Cavour kastélyban, majd városnézés a szarvasgombáról és remek borairól is híres Alba városában. Délután utazásunkat a Monferrato lankás, szőlőföldekkel tarkított vidékén át folytatjuk Asti városa felé. Kóstoló és vásárlási lehetőség a régió jellegzetes édességéből, a torrone-ból, majd részvételi lehetőség egy borkóstolón, ahol a híres Barolo és Barbaresco borok mellett a régió további ízletes boraival is megismerkedhetünk. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

7. nap: Torino-Budapest
Hazautazás a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Részvételi díj: 99.900 Ft/fő Gyermek ár: 89.900 Ft/fő, Félpanzió: 21.000 Ft/fő, Egyágyas felár: 30.000 Ft/fő, Adó-vevő: 1.820 Ft/fő, Biztosítás: 3.850 Ft/fő, Sztornó biztosítás:1.5%

Belépők:
Torino-Venaria Reale 15 EUR
La Mole Antonelliana lift 6 EUR
Múzeum 9 EUR
Lift + Múzuem 12 EUR
Grinzane Cavour 4,5 EUR
Isola Bella 12,5 EUR
Villa Carlotta 9 EUR
Felvonó 18-22 EUR
Scaligero Kastély 6 EUR
Hajójegy Lago Maggiore 20 EUR


(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)