Ökováros-ökorégiós programözön Pécsett

2014. szeptember 17. szerda 12:30

Az Európai Mobilitási Hét idején évek óta városunkban is megszaporodnak a kerékpáros megmozdulások, figyelemfelkeltő akciók. Idén - immár negyedszer - az Ökováros-Ökorégió Alapítvány mozgósítja egész héten Pécs lakóit.

A megyeszékhely forgalmasabb helyein reggelente csokit és tájékoztatást kapnak a munkába, suliba igyekvő kerékpárosok. A pécsi iskolások az alapítvány holnapjáról online KRESZ tesztet tölthetnek le, s ha az Autómentes Napon is ügyesen teljesítenek, kerékpárt nyerhetnek.

"Húzd a csíkot! Töltsd le az Urban Cycle alkalmazást telefonodra, bringázz, hagyj nyomot a térképen! Tervezz te is, hol legyenek még kerékpárutak Pécsett!" - Az akció egész héten fut cél, hogy minél többen jelöljék, merre járnak kerékpárral, s így a jövőben közösségi tervezéssel épüljenek kerékpárutak városunkban.

Az Autómentes Napi program szeptember 21-én (vasárnap) délután a Critical Mass kerékpáros felvonulással kezdődik, ahova szeretettel várnak iskolásokat, családokat is. A gyülekező 14 órakor a Maléter Pál u. melletti füves területen lesz.

A szervezők az iskolák számára is akciót indítanak. Amelyik suliból a legtöbben vesznek részt a Critical Masson, a Velosophie Egyesülettel közösen tervezhetnek és nyernek kültéri kerékpártárolót.

15 órától 18 óráig a Zsolnay Vilmos út mellett a Kodály Központ parkolónál ügyességi pályák, KRESZ tesztek, BMX bemutatók, fura bringák, látvány-szervíz, buszfestés vár minden érdeklődőt, a Balokány-tavon pedig csónakázni lehet.