Ó, ió, ció, áció, káció, vakáció! Már alig várták a nyári szünetet a pécsi kisiskolások

2017. június 15. csütörtök 08:29

Ó, ió, ció, áció, káció, vakáció! Már alig várták a nyári szünetet a pécsi kisiskolások

Felkerült az „O"-ra az ékezet. Az idei tanév utolsó tanítási napján kérdeztük meg a diákokat, hogyan készülnek a vakációra, mit fognak csinálni nyáron, és hogy mivel készülnek a ballagásra.

A Mezőszél általános iskolában is javában készültek a ballagásra. Már mindenki tudta, hol fog állni, mikor fogja levegőbe engedni a lufiját, de még a Tankcsapda  Örökké tart című számát is, mivel erre fognak ballagni a nyolcadikos diákok. Miközben az tanító nénik- és bácsik az utolsó tudnivalókat adták át a tanulóknak, addig az iskola területén szorgoskodnak a karbantartók, hogy a nagy napon az egész udvar készen álljon a rokonok fogadására.

De természetesen a táblákra felírt "VAKÁCIÓ" is lassan elkészült minden osztályban, hol egyszerűbb, hol pedig díszesebb változatban. Úgy tűnik, ez a hagyomány nem megy ki a divatból, a gyerekek pedig nagy örömmel számolják vissza a hátralévő napokat ebben a formában, évről évre.

Bíró Borka és Rajnai Rebeka hatodik osztályos tanulók elmesélték, hogy a legjobban a balatoni tábort várják a szünetben, mert ekkor egy teljes hétig a barátaikkal, osztálytársaikkal lehetnek, és ott lesznek a kedvenc tanáraik is. Nagyon várják már, hogy vége legyen az évnek, de úgy látják, hogy a fiúk sokkal inkább készülnek a több hónapos szünidőre, mint a lányok. Azt is elárulták, hogy sokat fognak majd pihenni, mert bizony el lehet fáradni év végére. Majd hozzátették, hogy azért kirándulni és strandolni is mennek a nyáron, méghozzá minél többször. Arra pedig még csak gondolni sem szeretnének, hogy szeptemberben vissza kell ülni az iskolapadba.

Vermes Nikolett - Fotó: Laufer László