Nyitott udvar minden mennyiségben a Belvárosban

2014. szeptember 14. vasárnap 16:49

Szombaton, szeptember 20-án, 11-től 20 óráig megnyitják Pécs belvárosának számos belső udvarát, ahol különféle programok várják az odalátogatókat.

Partisan Művészpiac, retro könyvvásár, Dokk-koncert, kreatív asztalosműhely, mandala festés és még rengeteg más program és érdekesség várja a pécsi belváros újra-felfedezőit tizenhét helyszínen, például a Nick-, Hattyú- és a Hild-udvarban, vagy a Csorba Győző Könyvtárban, a Létrá-ban, a Velosophie Klubban, vagy éppen a Csinos Presszóban, esetleg a Lompos Uszkárban.

A nagyszabású rendezvény célja, hogy megismertessék a belváros elrejtett építészeti szépségeit a városlakókkal, miközben interaktív programokat biztosítanak számukra.

Az udvarok egy része magánudvar, másik része részben látogatható belső udvar, illetve állandóan látogatható színtér. Az udvarokban az ott lakókkal közösen alakítják ki a programokat. A program főszervezője a Mediátor Egyesület, de különböző belső udvarral rendelkező szervezeteket és vállalkozásokat is felkértek az együttműködésre, illetve a támogatásra, akik szívesen csatlakoztak a programunkhoz.