Nyílt napot tartanak a Püspöki KincsTárban

2017. május 10. szerda 11:30

Nyílt napot tartanak a Püspöki KincsTárban

A dél-dunántúli régióban május 13-án rendezik az Uniós Fejlesztések Nyílt Napját. Ezen a napon ingyenesen látogatható a pécsi Püspöki KincsTár.

Az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja nevet viselő rendezvénysorozat célja, hogy egyre láthatóbbá váljanak az uniós fejlesztések keretében megvalósult beruházások eredményei. A közelmúltban a fejlesztéseknek köszönhetően a Pécsi Püspökség számos épülete, kiállítása újult meg, köztük a Püspöki KincsTár, amely május 13-án ingyenesen látogatható.

Az évszázadokig csak kevesek számára látható, páratlan műalkotásokat rendszerező képzőművészeti kiállítás a Pécsi Egyházmegye püspöki gyűjteményének értékes műtárgyait, festményeit, grafikáit, metszeteit, szobrait, ötvöstárgyait, numizmatikai emlékeit mutatja be. Itt látható például a mecénás püspök, Klimó György portréja és jelentős római éremgyűjteménye, Karl Atzger osztrák származású festő Krisztus életét bemutató, nagyméretű festménysorozata, amely egykor a székesegyházban kapott helyet, és itt található Székely Bertalan és Kubányi Lajos egy-egy alkotása is.

Forrás: Pécsi Egyházmegye