Növekedés, esély: konferencián mutatja új stratégiáját a Vállalkozói Inkubátorok Szövetsége

2016. november 22. kedd 12:12

Növekedés, esély: konferencián mutatja új stratégiáját a Vállalkozói Inkubátorok Szövetsége

Ingyenes konferenciát rendez pénteken Budapesten a Vállalkozói Inkubátorok Szövetsége, ahol bemutatják a szervezet - amelynek elnökségi tagjává választották a közelmúltban Pohl Mariettát, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatóját - új, a mikro- és kisvállalkozásokat segítő stratégiáját. 

A Vállalkozói Inkubátorok Szövetsége a hazai inkubátorok és vállalkozásfejlesztési szervezetek érdekvédelmi szervezete. A szövetség jogállását tekintve „egyesület", melynek jelenlegi kiemelt célja bővíteni a tagok számát - a „klasszikus" üzleti inkubátorok mellett keresik a fiatal, innovatív gondolkodású vállalkozásokat (vagy magányos fejlesztőket) - és a folyamatos kapcsolattartás partnereivel.

A Baranya Megyei Vállalkozói Központ Alapítvány vállalkozásfejlesztési tevékenysége szorosan összekapcsolódik a jövőben a Szövetség munkájával.

Az alapítvány a Dél-Dunántúlt, a régió vállalkozásait méltóképpen képviseli a szervezetben újonnan betöltött tisztségéve: a Vállalkozói Inkubátorok Szövetsége a közelmúltban tartotta országos tisztújító közgyűlését, ahol elnökségi taggá nevezték ki az alapítvány ügyvezető igazgatóját, Pohl Mariettát (képünkön).

Az 1991-ben alakult Vállalkozói Inkubátorok Szövetsége az elmúlt 25 év során csaknem tízezer vállalkozás számára nyújtott szolgáltatásokat a vállalkozások életpályáinak különböző szakaszaiban.

A szövetség áttekintette az elmúlt 25 év eredményeit és azok felhasználásával új stratégia mentén tervezi a hazai mikro- és kisvállalkozások támogatását. A tervek szorosan illeszkednek a kormány mikro- és kisvállalkozásokat segítő politikájához, a hangsúlyt a növekedésre, az innovatív képességek erősítésére és a vállalkozói együttműködés elősegítésére helyezik.

A stratégia megvalósításának első lépéseként november 25-én, pénteken a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „A" épületében konferenciát szerveznek, „Növekedés, esély, együttműködés - Ipari parkok, inkubátorok, klaszterek" címmel, melyre várják az érdeklődőket.

Program:

09:30 - 10:00 Regisztráció
10:00 - 10:10 Köszöntő - Barta Eke Gyula elnök
10:10 - 10:40 A Nemzetgazdasági Minisztérium előadása
Előadó: egyeztetés alatt
10:40 - 11:10 Honnan, hová, hogyan? - Az inkubáció helyzete itthon és külföldön
Előadó. Dr. Soltész Anikó VISZ alelnök
11:10 - 11:30 Kávészünet
11:30 - 11:50 Ipari Parkok szolgáltatási feladatai és lehetőségei
Előadó: Ipari Park Tanács képviselője
11:50 - 12:00 Körmendy Gál Innovatív Klaszterek Országos Szövetsége elnök köszöntője
12:00 - 12:20 Klasztervilág
Előadó: dr. Zombori Zita klaszter szakértő
12:20 - 12:35 25 éves a VISZ
Előadó: dr. Fónagy János alapító, örökös tiszteletbeli elnök
12:35 - 13:00 Kérdések, válaszok, vélemények, javaslatok
Vezeti. Dr. Soltész Anikó alelnök
13:00 - 14:00 Ebéd
14:00 - 15:00 DEMOLA- modell bemutatása
Előadó: dr. Korányi László

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérem, részvételi szándéka esetén jelentkezzen a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Titkárságán az [email protected] emailcímen, vagy a 06 20/941-9218-as telefonszámon.

(X)