Nemcsak a füstje lesz nagy: ismét cserépben fő a bab Mohácson

2015. július 29. szerda 15:13

Nemcsak a füstje lesz nagy: ismét cserépben fő a bab Mohácson

Nemcsak enni, főzni is élvezet a sokac babot. Mohácson szombaton mindkettőt bárki kipróbálhatja, jön a 22. babfőző fesztivál.

A Táncsics Mihály utcában zajló rendezvényre eddig kilencszázan jelezték részvételüket. A hivatalos program délután 13:45-kor kezdődik, ekkor Cserdi Áron, Mohács város alpolgármestere, illetve Vesna Haluga, a Horvát Köztársaság pécsi főkonzulja nyitja meg a rendezvényt. Délután kettő órakor gyújtják meg a tüzeket, és amíg a több mint kétszázharminc edényben fő a bab, a Sokadija zenekar ad  ízelítőt a sokac zenéből.

Jaksics György, a Mohácsi Sokacok Olvasókörének elnöke elmondta, szerinte különösen azért jó a rendezvény, mert ez egy baráti, családias fesztivál, ahol mindenki különösebb kötöttségek nélkül jól érezheti magát. A környező falvakból és Magyarország különböző pontjairól is várják az érdeklődőket, sőt már Horvátországból is bejelentkeztek, hogy részt vesznek az eseményen.

A vacsora körülbelül este hat órára várható, majd az ételek elfogyasztása után, nyolc órától egészen hajnalig a Juice zenekar gondoskodik a remek hangulatról.

A szervezők idén is gondoltak azokra a vendégekre, akik nem tartoznak egyik asztaltársasághoz sem. Nekik már délután három órától a kör udvarában, jutányos áron lehetőségük lesz megkóstolni a jellegzetes ételt.

A Kazinczy utcában egész nap kézművesek, népi iparművészek, légvár, körhinta és egyéb árusok is várják az érdeklődőket és a gyerekeket.

Forrás: Mohácsi Újság.hu