Nem tárgyaltak velük a HM-irodán

2007. november 11. vasárnap 21:43

Nem tárgyaltak velük a HM-irodán
Ellenőrizni szerette volna ma a CMM a HM öt hónapja, a Perczel utcában felállított pécsi tájékoztató irodáját, de a terv dugába dőlt, a minisztérium alkalmazottai ugyanis udvariasan elutasították a zöldek kérdéseit. Mint egyébként megtudtuk, hetente átlagban csupán két érdeklődő keresi fel a közpénzből fenntartott tájékoztató irodát.

Vicze Csilla, a CMM szóvivője azt mondja, akciójukkal ellenőrizni szerették volna, hogy az iroda munkatársai mennyire felkészültek - a szakértők által feltett - lényeges kérdések megválaszolására, s az iroda valóban korrekt és részletes tájékoztatást nyújt-e a megyeszékhelyen élők számára.

A HM munkatársai azonban elutasították őket: arra hivatkozva, hogy szakértői kérdésekre csak a tárcánál tudnak válaszolni.

A történtek ellenére, mondja Vicze Csilla, nyitottak arra, hogy egy - a minisztérium által ma felajánlott - fórumot hívjanak össze, amin ütköztethetők az álláspontok.

A Kisfaludy utcai iroda munkatársa, Nagy Andrea százados az esettel kapcsolatban azt közölte a Pécsi Újsággal, hogy a tájékoztatási irodában kizárólag ügyfélszolgálati munka folyik, ami mint fogalmazott „az általános gyakorlatnak megfelelően nem teszi lehetővé a média nyilvánossága előtti tájékoztatást".

A minisztérium öt hónappal ezelőtt nyitotta meg a tájékoztató szolgálatot, az ottani munkára viszont, mint megtudtuk, nemigen kíváncsiak a pécsiek. Eddig ugyanis mindössze harminchét regisztrált ügyfél, azaz hetente átlagban csupán két-két érdeklődő kereste fel a HM-irodát.

B. M.