Nem lesz jó időnk hétvégén - Viharos szél, záporok, zivatarok várhatók

2017. június 16. péntek 16:44

Nem lesz jó időnk hétvégén - Viharos szél, záporok, zivatarok várhatók

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton a magasban továbbra is hidegebb levegő érkezik térségünk fölé. A légkör kellőképpen nedves és labilis lesz ahhoz, hogy több helyen alakuljanak ki záporok, zivatarok. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik.

Több helyen, főként keleten lesznek záporok, zivatarok, ugyanakkor a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés is várható. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, nagy területen viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében viharos szélrohamok is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 23 fok között várható.

Vasárnap a sok napsütés mellett több-kevesebb gomolyfelhő is képződik, amelyből főként a nap első felében, a Dunától keletre alakulhat ki néhol zápor. Az északi, északkeleti szelet nagy területen kísérik erős, egy-egy helyen viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de a szeles területeken csupán 15, 17 fokig hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

EQM