Nem jogerősen kilenc évre ítélte a bíróság a pécsi színésznő, Kulcsár Viktória támadóját

2016. december 02. péntek 15:48

Nem jogerősen kilenc évre ítélte a bíróság a pécsi színésznő, Kulcsár Viktória támadóját

A 49 éves férfi a bíróságon azt állította, összetévesztette áldozatát azzal, aki korábban meglopta egy kocsmában, s csak a pénzét akarta visszaszerezni, ezért támadta meg. A bíróság ezt nem vette be, és szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt nem jogerősen kilenc évre ítélték. 

Pénteken hirdetett ítéletet a Pécsi Járásbíróság annak a férfinek az ügyében, aki tavaly megpróbált megerőszakolni egy pécsi színésznőt, néhány héttel korábban pedig egy másik nőt is megtámadt.

A 49 éves, korábban hasonló bűncselekmények miatt elítélt vádlott a bíróságon tagadta, hogy erőszakot akart volna elkövetni, azt monda, azt hittem, áldozata rabolta ki egy kocsmában, s csak vissza akartam szerezni a pénzét, ezért támadta meg a Köztársaság téren a hazafelé tartó színésznőt.

A Pécsi Újság.hu-nak az őt ért támadást követően nyilatkozott a pécsi színésznő, Kulcsár Viktória, aki feltehetően csak a lélekjelenlétének köszönhette, hogy egy törött ujjal és zúzódásokkal megúszta az esetet.

A történteket felidézve akkor azt mondta, a férfi a földre teperte és fojtogatta, később vonszolni kezdte, de sikerült kiszabadulnia, és végül elfutott támadója elől.

- Egyedül tartottam hazafelé hétfőre virradó éjszaka, nem tűnt fel, hogy követne valaki - Aztán amikor egy szűk kis utcába értem, lépteket hallottam mögöttem, futva közeledett valaki. Rövidesen megláttam az árnyékát is, majd pár pillanat múlva már a tarkómon volt a keze. Ahogy csak tudtam, ellenálltam, dulakodni kezdtünk, sikoltoztam. Sikerült a földre tepernie, ahol fojtogatni kezdett, talán csitítani akart, hogy ne kiabáljak - mondta a színésznő.

A színésznő hozzátette, a férfi tett olyan mozdulatokat, amelyek arra utalhattak, hogy szexuális indítéka is lehetett a támadásának. A fiatal nő a földön fekve is ellenállt, sikerült félig térdelő helyzetbe kerülnie, majd a férfi egy darabig vonszolta, aztán végül kiszabadult a szorításából.

- Ekkor sem szólt egy szót se, csak lóbálta a kezében a táskámat, ami valahogy hozzákerült a dulakodásban. Úgy tűnt, talán arra számított, hogy érdekelni fog, megpróbálom visszaszerezni, és ezért visszamegyek hozzá, de egyszerűen faképnél hagytam és elfutottam. A közelben van a lakásom, beütöttem a kapukódot, így bejutottam az épületbe. Mivel a kulcsom a táskában volt, az egyik szomszédhoz csengettem be, aztán hívtam a rendőröket.

Kulcsár Viktória elmondta azt is, egy ujja eltörött, zúzódásokat is szenvedett.

A férfi a vád szerint egy hónappal korábban, ugyanott egy másik nőt is megtámadott. Követni kezdte, majd hátulról átkarolta azzal, hogy megerőszakolja. A sértett azonban, amikor a vádlottat észrevette, szembefordult vele, majd a férfi fogásából kiszabadulva a vasútállomás felé szaladt. Útközben elesett, és a további támadástól tartva sikoltozni kezdett, és a vádlottra rákiabált. A hangos kiabálás miatt a támadó elszaladt.

A bíróság többszörös visszaesőként kilenc évre ítélte a férfit, mivel azonban a vádlott és az ügyész is fellebbezett, a döntés nem jogerős.

Képünkön: (archív) Kulcsár Viktória.

M. B. - Fotó: Dittrcih Éva (archív)