Nem hagyják annyiban: folyamatos marad a prostik ellenőrzése a Komlói úton

2015. augusztus 13. csütörtök 10:31

Nem hagyják annyiban: folyamatos marad a prostik ellenőrzése a Komlói úton

Az elmúlt napok során több alkalommal is intézkedtek a rendőrök olyan nőkkel szemben, akik Pécsett a Komlói úton szexuális szolgáltatást kínáltak az arra járó autósoknak. Folyamatos marad az ellenőrzés a környéken, közölte csütörtökön a rendőrség. 

A járőrök augusztus 4-én vontak ellenőrzés alá Pécsett az István-aknai úton egy gépjárművezetőt, valamint utasát. Az intézkedéskor mindketten elmondták, hogy az autóban utasként helyet foglaló 18 éves sásdi nő nem sokkal korábban a Komlói úton ajánlott fel szexuális szolgáltatást a gépkocsivezetőnek.

Egy 19 éves pécsi lakossal szemben hétfőn napközben léptek fel a rendőrök, mivel észlelték, hogy az arra közlekedő gépjárművezetőknek szexuális szolgáltatás nyújtására utaló mozdulatokat tett. Aznap a Schroll József utcában egy 21 éves helybeli nőt is igazoltattak, aki pár perccel korábban szintén a Komlói úton szállt be egy arra haladó autós gépkocsijába. A terhére rótt szabálysértés elkövetését ő is elismerte.

A jogsértőket tiltott prostitúció szabálysértés elkövetése miatt a Pécsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a gyorsított bíróság elé állítás céljából őrizetbe vették őket.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a járőrök, valamint a körzeti megbízottak rendszeresen, visszatérő jelleggel ellenőrzik a prostitúciós tevékenységet folytatók jelenlétét, s többek között azt is, hogy rendelkeznek-e az előírt orvosi igazolással, illetve megszegik-e valamilyen módon a törvényi előírásokat. Amennyiben szükség lesz rá, az érintettekkel szemben eljárást kezdeményeznek.

Képünk illusztráció. 

Forrás: BMRFK - EQM - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt