Néha részeg volt, máskor börtönben, most azonban tényleg elbúcsúzott a poénos boltos

2017. január 17. kedd 15:05

Néha részeg volt, máskor börtönben, most azonban tényleg elbúcsúzott a poénos boltos

Börtönben vagyok, ha valaki látni szeretne, fizesse ki az óvadékot - ilyen, és ehhez hasonló feliratok voltak olvashatóak az egyik patacsi bolt tábláján a közelmúltban. Az üzeneteket értetlenkedve olvasták az arra járók, míg végül sikerült kideríteni, mi áll a háttérben.   


Napokig láthatták a kiírást az arra járó emberek, miszerint a bolt tulajdonosa börtönben van, ha valaki látni szeretné, fizesse ki az óvadékot. Sokak meg is rémültek, hogy vajon ez igaz-e vagy sem, meg hát egyáltalán, mégis ezt hogy.

A témával kapcsolatban a környékbeli embereket kérdeztük meg először, később pedig a tulajdonost is sikerült elérnünk.

Kiderült, hogy az üzletnek már új gazdája van, ezért nem nyit ki jelenleg, a réginek pedig egyszerűen elege lett a sok, a bolt sorsát firtató kérdésből és pletykából, így azt gondolta, rövidre zárja a dolgot ezzel a közleménnyel és egyben el is búcsúzik a kedves vásárlóktól sajátos módján. A tulaj elmondta, hogy élelmiszerboltként üzemelt a helyiség, és az akciók mindig is humorosan, kicsit sajátosan jelentek meg a bolt tábláján.

Az általunk megkérdezettek elmondták, emlékeznek hasonló, érdekesen vicces üzenetre. Egyszer az állt a táblán, hogy ittas állapotban van a tulajdonos, majd kinyit, ha kijózanodott. Mint utóbb kiderült, ez is csak egy poén volt.

Mivel már nem ő viszi a boltot, a későbbiekben valószínűleg nem lesz több vicces üzenet a táblán, amit biztosan hiányolni fognak páran. A boltnak volt Facebook-oldala (jelenleg is megtekinthető) Pitörshop néven, aki kíváncsi, ott talál ízelítőt a volt üzlet hangulatáról.


 


Pauska Petra - Fotó: Kálmándy Ferenc