Négy újonc tűzoltó érkezett Baranya megyébe

2016. február 12. péntek 13:24

Négy újonc tűzoltó érkezett Baranya megyébe

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pénteken délelőtt fogadta a megye új tűzoltóit. Az állománybővítéssel , a szigetvári, a mohácsi, a komlói és a pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokságra került egy-egy új kolléga, mindannyian beosztott tűzoltóként kezdik meg a szolgálatot.

Mácsai Antal tűzoltó ezredes, főtanácsos - megyei katasztrófavédelmi igazgató - köszöntötte a frissen végzetteket, majd részéletesen beszélt a tűzoltók kiképzéséről, felkészítéséről és a napirend jelentőségéről. Hozzátette, fontos hogy a most megszerzett elméleti tudás után gyakorlati tapasztalatokat is gyűjtsenek az újoncok. Az igazgató felhívta a figyelmet a féléves vizsga szigorú követelményrendszerére, és a folyamatos képzés és önképzés szükségességére is.

Az igazgató kiemelte, Baranyában jó a csapatszellem, és mindenki azon munkálkodik, hogy a megye lakossága biztonságban legyen. Sok a feladat, a tűzoltás és műszaki mentés mellett többek között hatósági, polgári védelmi, iparbiztonsági és vízügyi feladatokat végez a katasztrófavédelem. Ezeket a feladatokat minden szakterület megfelelő intenzitással és hozzáállással végzi, amelyet az újonnan felszerelőktől is elvár. Az elméleti és gyakorlati felkészültség mellett a tűzoltók közösségébe történő beilleszkedés is feladatként vár még a frissen végzett kollégákra - zárta beszédét Mácsai Antal.

Hegedüs Krisztián tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő a tűzoltókkal szemben támasztott követelményekről, elvárásokról tájékoztatta a frissen végzetteket. Kiemelte, hosszú évek minőségi teljesítménye után lehet feljebb jutni a ranglétrán, amely mindenki számára adott. Az előlepéshez, kitartás, sok munka, szorgalom és alázat szükséges, összegezte a főfelügyelő. Végül munkájához sok sikert kívánt az újonc tűzoltóknak.

Képünkön: az újonc tűzoltók.

 

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem