Napokig tartott a földi pokol: majdnem halálra verte volt élettársát

2017. február 04. szombat 11:33

Napokig tartott a földi pokol: majdnem halálra verte volt élettársát

Súlyosan bántalmazta volt élettársát egy férfi. Miután a sértett a több napig tartó bántalmazás következtében eszméletét vesztette, a vádlott elmenekült. Nem sokon múlott a tragédia: az orvos agyi és belső szervi, életveszélyes sérüléseket állapított meg.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott és a sértett élettársak voltak. A sértett, miután elhatározta, hogy az élettársi kapcsolatát megszünteti a vádlottal, tavaly július 2-án egy rokonához költözött.

A vádlott keresni kezdte, majd megtalálta a sértettet és kérte, hogy költözzön haza, nem fogja bántani. A sértett bízott a vádlottban és visszaindult vele korábbi otthonukba. Nem tartotta sokáig a szavát: út közben bántalmazta, kézzel ütötte a sértettet, majd amikor a földre került, bele is rúgott.

Miután hazaértek, a vádlott július 5-ig folytatta a bántalmazást. A vádlott ez idő alatt többször ököllel, nagy erővel a fején megütötte a sértettet és nagy erővel többször a felsőtestét is megrúgta. A bántalmazás következtében a sértett a reggeli órákban eszméletét vesztette. A vádlott ezt észlelve értesítette a mentőket, majd a rendőri intézkedés előtt eltávozott, elfogatóparancs alapján fogták el.

A sértett több életveszélyes - agyi és belső szervi - sérülést szenvedett. A bíróság a tárgyalást február 8-án (szerdán) kezdi, a vád életveszélyt okozó testi sértés bűntette.


Képünk illusztráció. 

EQM - Pécsi Törvényszék - Fotó: MTI