Nagy ötlet volt a Magyarok kenyere, Szolnok konkrétan már el is lopta

2014. augusztus 20. szerda 20:52

Nagy ötlet volt a Magyarok kenyere, Szolnok konkrétan már el is lopta

Hogy mekkora ötlet volt négy éve Korinek László pécsi jogász professzor Magyarok kenyere-kezdeményezése, mi sem mutatja jobban, mint hogy az MTI augusztus huszadikai szolnoki tudósítása szerint "Szolnok városa és a Szolnok Televízió 2011-ben indította útjára hagyományteremtő céllal a Nemzet kenyere c. programját".


Habár a Tisza-parti rendezvényen maga a földművelésügyi miniszter, Fazekas Sándor is a szolnoki kezdeményezést méltatta, azért emlékeztetnénk rá: a Magyarok kenyerének ötlete pécsi, és mindig is itt volt a már-már mozgalommá szélesedő egykori kezdeményezés központja. A Nemzet kenyere (tavaly óta a Kárpát-Medence kenyere) by Szolnok innen nézve ordas nagy koppintásnak tűnik - de lépjünk túl rajta, azon kívül, hogy rögzítjük a történteket mást úgysem tehetünk...

Pécsett idén Korinek Lászlóval, Böjte atyával, a pécsi püspökkel és a polgármesterrel is találkozhattak az érdeklődők a Szent István téri szerda délutáni forgatagban. Az alábbi videón olvasóink is megnézhetik a baranyai megyeszékhelyen augusztus 19-én és 20-án történteket:



P. Zs. - Videó: Hamerli Endre