Nagy meglepetésekre számíthatnak a nézők a Plácido Domingo's Operalia Sztárjai koncerten

2016. október 26. szerda 13:24

Nagy meglepetésekre számíthatnak a nézők a Plácido Domingo's Operalia Sztárjai koncerten

A nagyszabású rendezvényen november 13-án vehetnek részt az érdeklődők, este hét órától a Kodály Központban, ahol meglepetésekkel várják majd a vendégeket.

Amint a szervezők által szerdán tartott sajtótájékoztatón kiderült, a fellépők között ott lesz Kiss Alexandra, a Pannon Filharmonikusok tehetséges trombitaművésze, Elsa Dreising, a 2016-ban megrendezett Plácido Domingo's Operalia első díjas művésze, Stefan Pop első - és közönségdíjas művész és a MÁV Szimfonikus Zenekar is. A karmesteri posztot Israel Gursky tölti majd be.

Az est vendége Wiedmann Bernadett, a Magyar Állami Operaház vezető művésze lesz, moderátorként pedig jelen lesz Mesterházy Gyula Soós Imre-díjas színművész.

Plácido Domingo 2008-ban lépett fel először Pécsett, saját elmondása szerint nagyon megkedvelte és mindenképpen el szeretne még látogatni a városba. Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, hogy Plácido Domingo azt javasolta a legutóbbi találkozásuk során, hogy érdemes lenne ezt a jó kapcsolatot fenntartani és ennek kapcsán találták ki ezt az estet.

A rendezők célja, hogy világhírű hangversenyteremmé tegyék a Kodály Központot és ezzel együtt Pécs népszerűségét is növeljék. Az eseményen több tehetséges fiatalnak is teret adnak, a műsorban a legnépszerűbb zeneműveket hallhatják majd a vendégek. A cél egy magas színvonalú koncert létrehozása, amely során sok meglepetéssel készülnek a szervezők és az előadok egyaránt, melyek csak az operagálán fognak kiderülni.

EQM