Műlábbal is kiválóan vezet a német nyugdíjas, a rendőröket is faképnél hagyta

2017. január 16. hétfő 09:45

Műlábbal is kiválóan vezet a német nyugdíjas, a rendőröket is faképnél hagyta

Két év felfüggesztett börtönre ítélte a Mohácsi Járásbíróság azt a náluk élő német nyugdíjast, aki tavaly nem állt meg a rendőrök felszólítására, hanem 150-nel hajtva menekülni kezdett. Az idős férfit korábban végleg eltiltották a vezetéstől, de ez nem zavarta, műlábbal is tovább autózott.

A Mohácsi Járásbíróság a közelmúltban hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés miatt két év börtönre ítélte azt a Mohácson élő német nyugdíjast, akit tavaly Himesháza közelében akartak igazoltatni a rendőrök, de nem állt meg, hanem menekülni kezdett. A büntetés végrehajtását kétévi próbaidőre felfüggesztették.

A bíróság által megállapítottak szerint az idős német férfi vádlottat 2013-ban végleges hatállyal eltiltották a közúti járművezetéstől, ennek ellenére továbbra is folyamatosan vezetett.

2016 januárjában a rendőrjárőrök meg akarták állítani, azonban a vádlott nem állt meg, hanem a gépkocsijával menekülni próbált, ezért megkülönböztető jelzést használva követni kezdték, azonban a helyenként 140-150 km/óra sebességük ellenére sem érték utol, így a gépkocsi megállításához rádión segítséget kértek.

A gépjármű feltartóztatásába több rendőri egység is bekapcsolódott, ennek során az egyik útszakaszon egy rendőrautót az úttesten keresztbe állítottak, míg az egyik járőr karjelzéssel megpróbálta megállítani a száguldó gépkocsit.

A vádlott a rendőri jelzésnek nem tett eleget, hanem az útpadkára hajtva megpróbálta a rendőrségi gépkocsit kikerülni.

A gépkocsivezetőt megállítani próbáló rendőrnek az autó elől el kellett ugrania, azonban kezét a száguldó autó visszapillantó tükre így is elérte.

A vádlott ezt követően lakóhelye irányába közlekedett 150 km/óra sebességgel, majd ott átült a szintén tulajdonát képező másik személygépkocsiba és azzal folytatta a száguldást.

Az őt követő rendőrjárőröknek a megkülönböztető fény és hangjelzés ellenére sem állt meg, végül a rendőrség a lakásán fogta el.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

A vádlott elismerte bűnösségét.

A férfi egyébként nem tett vallomást a tárgyaláson, ezért a bíró a rendőrségi jegyzőkönyvből idézett:

„Véleményem szerint jogosan szereztem jogosítványt, nem adtam meg valótlan adatokat, és azért is nehezen mondok le, mert nekem az egyik lábamat amputálták. Nagyon nehéz a mozgás, 100 százalék mozgássérült vagyok, művégtagom van, mankóval közlekedek. Ezért rá volnék utalva az autóra" - mondta a német férfi a rendőröknek.

Forrás: Mohácsi Újság.hu