Mozgó kövek dinamikája tölti meg újra a pécsi belvárost

2014. október 23. csütörtök 18:00

Ha a hegyek nem is, de a falak találkozni fognak november 3-án Pécs szívében. Tizenhat év után Borza Endre és művészbarátai újból megrendezik a „Faltenyészet" -akciót, amelynek során a kő- és falazóelemek segítségével a pécsi publikum alkotó fantáziája nyer teret, formát és matériát a vándorló falakban.

A program pécsi előzményei 1998-ig nyúlnak vissza. Ekkor a város képzőművészei, építészei, színészei, írói, költői és a civil emberek közös, egész napos akciója zajlott le. Ennek során - a helyi és országos média nagy érdeklődése mellett - mozgó falak és tutaj jelent meg a belvárosban. A Széchenyi téren a közel 700 embert megmozgató performance zárásaként tűz és labirintus épült akkor az Ytong falazóelemekből.

A most megrendezésre kerülő „ Faltenyészet - 2014" nevet viselő esemény keretében november 3-án a négy égtáj irányából 4 fal vándorol Pécsett a belváros felé. A Széchenyi téren egyesülnek majd egy alakzattá. A vándorló falakat ezúttal is képzőművészek, építészek, írók, költők, zenészek, színészek és „civilek" készítik, rögtönzik. A téren tűz és zene fejezi be a tenyészetet.