Moszkva 59.000 Ft/főtől, az arany kupolák városa

2014. június 08. vasárnap 18:30

Moszkva 59.000 Ft/főtől, az arany kupolák városa

3 éjszaka a választott kategóriájú szállodában svédasztalos reggelivel. Utazás repülővel. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpontok:
2014.07.06.
2014.07.20.
2014.08.03.
2014.08.24.
2014.09.28.

Részvételi díj 3*+-os elhelyezés esetén: 59.000 Ft/fő
Részvételi díj 4*-os elhelyezés esetén: 65.000 Ft/fő

1. nap : Találkozunk Liszt Ferenc 2B terminálon. Indulás Moszkvába közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés után transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

2. nap : Reggeli után az orosz főváros, Moszkva megismerését autóbuszos városnézéssel kezdjük, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16.-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort ez alkalommal csak kívülről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat.
Utána a moszkvai városnézés fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml épületeivel. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Szintén fakultatívan lehetőségünk lesz megtekinteni a Kincstár at. (Akik ezen a programon nem vesznek részt, azok önállóan sétálhatnak a Kreml területén; a Kincstár látogatásának időtartama kb. 1 óra.).

3. nap : Reggeli után fakultatív programként egy egész napos kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re északkeletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság-Szergij-kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. Este egy újabb kellemes lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé (június közepén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos).

4. nap: Délelőtt szabad program Moszkvában, illetve megnézzük a moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházat, amely az új és a régi Oroszország, illetve Moszkva egyik jelképévé vált, és amely a múltat és a jelent kapcsolja össze (gyalogos program). Ezt követően transzfer a repülőtérre, majd hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre.

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat!

Oroszországba való belépés vízumköteles. A vízumhoz szükséges: a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, 1 db színes igazolványkép, illetve Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás. Ügyintézési idő: 1,5 hét.

Az ár tartalmazza: a szállást reggelivel, a transzfereket, a városnézést, az utolsó napi programot (Metró és a Megmentő Krisztus Székesegyház) és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Külön fizetendő: a repülőjegyet (kb. 55.000 Ft-tól), a vízumdíjat (15.000 Ft), a repülőtéri illetéket (kb. 37.000 Ft) és az útlemondási biztosítást (1,5 %).

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)