Mostantól végre Pécsre is jár a MÁV modern, alacsonypadlós motorvonata

2017. január 07. szombat 10:56

Mostantól végre Pécsre is jár a MÁV modern, alacsonypadlós motorvonata

Ez az idő is eljött, szombattól városunkba is közlekednek a Magyar Államvasutak (MÁV) modern motorvonatai - igaz, egyelőre csak a hétvégi napokon.

Már régóta szerették volna elérni a Pécs és Dombóvár közötti szakaszon közlekedők, hogy ők is alacsonypadlós, légkondicionált vonatokon utazhassanak. Ez a kiváltság - az InterCity-ket leszámítva - sokáig csak a Budapest környékén élőket illette meg, ám az elmúlt tíz évben a FLIRT elnevezésű motorvonatok a fővárostól egyre távolabb is feltűntek.

Egy ideje már Budapest és Dombóvár között is ilyen szerelvényt használhatnak az utasok, szombattól pedig végre Baranyába is belép a modern jármű. Mint azt a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától hírportálunk megtudta, január 7-től (szombattól), Dombóvár-Pécs között hétvégenként, szombaton és vasárnap, napközben FLIRT motorvonatok közlekednek személyvonatként.

Kérdésünkre elmondták, a már jól ismert, felújított német beszerzésű személykocsik továbbra is a távolsági személyvonatokban közlekednek a Budapest-Pécs vonalon.


Képünkön: két FLIRT vonat randevúja. 

Palotás P. - Fotó: MTI