Most lesz hajlékuk: két hajléktalan tagja is van az elfogott pécsi rablóbandának

2017. március 08. szerda 14:25

Most lesz hajlékuk: két hajléktalan tagja is van az elfogott pécsi rablóbandának

A Pécsi Járásbíróság szerdán elrendelte annak az öt pécsi férfinak az előzetes letartóztatását egy hónapra, akik több házba is betörtek. Közülük négyen büntetett előéletűek, ketten pedig hajléktalanok.  

A nyomozás eddigi adatai szerint az öt férfi február 23-ig pécsi családi házakba törtek be az ablakok betörésével, zárak kifeszítésével, onnan ékszereket, készpénzt, különböző műszaki és sportcikkeket tulajdonítottak el.

Többek között az ötből három gyanúsított február 20-án délelőtt 10 óra 30 perc és délután 15 óra 15 perc közötti időben, ablakbefeszítés módszerével behatoltak egy pécsi családi házba, onnan arany ékszereket, órákat, különféle műszaki cikkeket és sportszereket tulajdonítottak el, összesen 3.150.000 forint értékben, mintegy 500.000 forint rongálási kárt okozva.

Négy férfi büntetett előéletű, ketten tényleges lakóhellyel nem rendelkező hajléktalanok.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmények három gyanúsított vonatkozásában egy évtől hét év hat hónapig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetettek, ellenük jelenleg több más büntetőeljárás is folyamatban van.

Alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, a sértettek és egyéb tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével megnehezítenék a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követnének el.

 

Forrás: Pécsi Törvényszék