Montenegró Albániával fűszerezve

2014. június 12. csütörtök 18:30

Montenegró Albániával fűszerezve

Tengerparti pihenéssel, fürdőzéssel egybekötött programjaink során felkeressük a jellegzetes muszlim hangulatú Mostart, a gyönyörű mediterrán sétánnyal rendelkező Bar városát, a montenegrói hegycsúcsok ölelésében fekvő Kotori-öblöt, ringatózunk a természeti kincsekben gazdag Skadari-tavon, a mesébe illő Dubrovnik ódon utcáin sétálhatunk. Sarajevon, Bosznia büszke fővárosán kívül, a Sasok földjének, Albániának fővárosa, Tirana koronázza meg a balkánt átszelő körutunkat. 

További információk, foglalás: írjon és mi felhívjuk!

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Időpont: 2014.06.30-07.07.
Részvételi díj: 77.900 Ft/fő

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).
Szállás: Hotel Vila Fontana**, 2-3 ágyas szobákban.
Ellátás: teljes ellátás 

1. nap: Sarajevo
Indulás reggel 5:30-kor Budapestről. A déli órákban megpihenünk egy frissítő séta keretében a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő Bosznia „büszke" fővárosában, Sarajevo-ban, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Sarajevo a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. A Császár-Dzsámi megtekintése után továbbutazás Montenegróba, Canj-ba. Érkezés éjfél körül, szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: pihenés vagy egy kis ajándék kirándulás Bar, Stari Bar
Ízletes ebédünk után felkeressük Bar városát, ahol gyönyörű mediterrán sétány vezet minket pálmákkal és leanderekkel a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző „Olive a Mirovica" nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült ki.

3. nap: pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Shkodra, Kruja, Tirana)
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot Shkodra-ban, az ódon hangulatot árasztó, az illír időkre visszanyúló városkában kezdjük. Ezt követően Kruját látogatjuk meg. Sétánkat a „törökverő hős" lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük - az ide vezető úton egy régi, hangulatos bazáron is áthaladunk - majd a bég életét is bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Egy óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazunk a keleties-olaszos hangulatot árasztó Tirana-ba, mely fénykorában karavánutak központjaként virult a lenyűgöző Dajti hegy lábánál. Nevezetességei segítségével részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének. Ebéd hideg csomagban. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

4. nap: pihenés vagy fakultatív kirándulás: Cetinje, Kotor, Budva
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. A Montenegrónak nevet adó impozáns Fekete hegy környékét ismerjük meg. Az egykori főváros, Cetinje felé vesszük utunkat, ahol megtekintjük az uralkodó egykori rezidenciáját, a Biliárdlakot, majd a Történelmi Múzeumot. Végezetül ellátogatunk a felemelő Szt. Péter kolostorhoz. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori városka labirintus jelegű szűk utcáin, változatos templomok körüli terein sétálva az élménytől lelassul a szívdobogás. Majd utunk a tengerpart mentén délre, Budva városába vezet, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást. Ez a szépséges város eredetileg egy kis szigetre épült. Séta után továbbhaladunk dél irányába a szálláshelyünkre. Ebéd hidegcsomagban. Részvételi díj: 20 EUR/fő.

5. nap: pihenés vagy fakultatív kirándulás: Dubrovnik
A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által „földi mennyországnak" nevezett Dubrovnikban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfalon. Ebéd hidegcsomagban. Részvételi díj: 27EUR/fő.

6. nap: pihenés vagy fakultatív kirándulás: Skadari-tó
Különleges természeti kincseket tartalmaz az egész napos fakultatív kirándulás a térség legnagyobb tavához, a festői szépségű Skadari-tóhoz. A területen Montenegró Albániával osztozik, ahol egyben megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Gasztronómiai ismeretünket egy ízletes halebéddel egybekötött hajókázáson gazdagítjuk, miközben gyönyörködhetünk a hajót körbeölelő varázslatos víztükörben és tájban. Részvételi díj: 22 EUR/fő.

7. nap: Canj, szabad nap, pihenés a csodaszép tengerparton.

8. nap: Hazautazás Mostaron keresztül
A gazdag kora reggeli után hazautazás, útközben számos fantasztikus látnivalóval. Megpihenünk a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városban, Mostar-ban. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely Horvátországgal kapcsolja össze Boszniát. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Ebéd hidegcsomagban. Hazaérkezés késő esti órákban.

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest, Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást teljes ellátással, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat, foglalási díjat, üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

Felárak és belépők:
Üdülőhelyi díj 12 év felett 3.700 Ft/fő
Egyágyas felár 21.900 Ft/fő

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
- Albánia 25 EUR/fő
- Cetinje, Kotor, Budva 20 EUR/fő
- Dubrovnik 27 EUR/fő
- Skadari-tó 22 EUR/fő
- Belépők a helyszínen kb. 20 EUR/fő

Társítási lehetőség!

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája, U-000949)