Mókás képekkel hangolja a Trollbusó az internet népét a közelgő busójárásra

2017. február 17. péntek 16:43

Mókás képekkel hangolja a Trollbusó az internet népét a közelgő busójárásra

Humoros csomagolásba bújtatott üzenetekkel készíti fel a hamarosan kezdődő busójárásra az internetezőket a Trollbusó nevű Facebook oldal, ami már több száz rajongót gyűjtött a tavalyi karnevál óta.  

Alig ért véget a tavalyi busójárás, már februárban megkezdte a hangolódást az idei télűzésre a Trollbusó, aki már több mint négyszáz kedvelőt gyűjtött be a Facebookon megmosolyogtató bejegyzéseivel.

Az oldal neve már önmagában is árulkodó: képeket, animációkat, videókat posztol a busókról, vagy a busójárással kapcsolatosan, mindezt humoros formában, vagyis 21. századi nyelven szólva trollkodik. A Facebook busójának legfőbb célja ugyanis az, hogy a mókás posztokkal tovább népszerűsítse a busójárást, s nemcsak azok hű kedvelői, de a kívülállók számára is közelebb hozza városunk világhírű tradícióját annak sajátos és páratlan atmoszférájával együtt. A Trollbusó ugyanis azt vallja, ezt átélni igazán csak belülről lehet, azonban mégis szeretne egy kis bekukkantást engedni a színfalak mögé.

Ugyanakkor a helyiek és a busók figyelmét is igyekszik felhívni, különösen azokét az álruhásokét, akik semmilyen csoporthoz sem tartoznak és nincsenek tisztában az alapvető tudnivalókkal sem. Csak hogy egy példát említsünk, a maszk nélkül parádézók rendre megkapják a magukét a Trollbusótól. Ám ha a busóknak vannak észrevételeik, ők is hangot adhatnak azoknak az oldal segítségével.

Segíteni, vagy akár be is lehet szólni neki

A Trollbusó nem riad vissza a kritikáktól, várja az észrevételeket, legyen az akár pozitív vagy negatív. Sőt, ötletekkel, képekkel, videókkal is lehet bombázni az oldal szerkesztőit. A bejegyzéseket pedig érdemes másokkal is megosztani, hogy még több emberhez eljusson a busójáráson való részvételre szóló buzdítás.

Ami a tartalmat illeti, főként mohácsi és a busójáráshoz kötődő témákat dolgoznak fel az oldal szerkesztői, olykor azonban közéleti, vagy bulvár események is megihletik őket. Néhol a jó ízlés határait is súrolja a kép vagy a szöveg megfogalmazása, a fogadtatásra viszont így sem lehet panasz. Pláne hogy nem csak a farsangi időszakban, hanem egész évben feldobják az emberek mindennapjait, hiszen a busó sem csak busójáráskor busó.

A szavak helyett viszont inkább beszéljenek a képek, mutatunk egy kis ízelítőt abból, hogyan hangolja a közönséget a Trollbusó az egy hét múlva kezdődő busójárásra:

 

 


 

 

 

 

 

K. A.