Mohács térségében folytatódik a szúnyoggyérítés

2017. június 20. kedd 11:28

Mohács térségében folytatódik a szúnyoggyérítés

A központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig 182 ezer hektárt kezeltek a szakemberek. A negyedik héten 217 településen, összesen 67 ezer hektáron fognak permetezni.

Ezen a héten megkezdik a kezelést Csongrád, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol az utóbbi napokban megemelkedett a csípőszúnyogok száma. Sor kerül az időjárás miatt elmaradt kezelések pótlására a Balatonnál és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Duna mentén, a Dunakanyarban ismételt kezeléseket végeznek, míg Budapesten, Baja és Mohács térségében a korábbi légi kezelések földi technológiával történő kiegészítése zajlik a következő napokban. A turisztikai régiók közül a héten a Velencei-tónál dolgoznak a vérszívók számának csökkentésén. A szúnyoglárvák elleni biológiai módszerrel a Duna mentén és Békés megyében lépnek fel.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, továbbá idén is van lehetőségük jelezni a katasztrófavédelem megyei ügyfélszolgálatai felé, ha településükön jelentős szúnyogártalmat tapasztalnak. A szakemberek folyamatosan mérik a szúnyogok egyedszámát, és ha szükséges, a következő hetekben elrendelik a szúnyoggyérítést ott, ahol a helyzet ezt indokolja. A szúnyoggyérítéssel kapcsolatos kérdéseket a [email protected] elektronikus levélcímre várják.

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelem