Minden rászoruló pécsi gyerek ingyen ebédelhet idén a nyári szünetben

2014. április 19. szombat 19:14

Minden rászoruló pécsi gyerek ingyen ebédelhet idén a nyári szünetben

Közel húszmillió forintot költ a pécsi önkormányzat az idei esztendőben a nyári gyermekétkeztetésre. Moór Eszter, a népjóléti bizottság elnöke hírportálunk megkeresésére elmondta, minden rászoruló számára biztosítják a meleg ételt. Összességében várhatóan ezer gyerekről lesz szó, azonban háromezernél is többen lennének jogosultak a szolgáltatásra - de nem mindenki kéri.

Az idei esztendőben is megoldott lesz a nyári gyermekétkeztetés Pécsett, tavalyhoz képest ugyanis nem csökken a nyári gyermekétkeztetésre szánt összeg - igaz, egy fillérrel sem emelkedik.

- Idén is nagyjából húszmillió forintot fordítunk a nyári gyermekétkeztetésre. Az állami támogatásra pályázatot adtunk be, amit a szociálisan rászoruló gyermekek után igényelhetünk, ez várhatóan a bekerülési költségek huszonhét százalékát fedezi majd - tájékoztatta a Pécsi Újságot Moór Eszter.

Kérdésünkre elmondta, az ingyenes szolgáltatásban - az eddigi gyakorlathoz hasonlóan - elsősorban a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, valamint a három- vagy többgyermekes családok részesülnek.

- A fentiek alapján Pécsett több mint háromezer-egyszázan jogosultak az étkeztetésre. Februárban felmértük az igényeket és a visszajelzések alapján eddig 769-en jelezték, hogy igénybe kívánják venni ezt, de a további várható igények miatt várhatóan mintegy ezer gyerek részesül majd az ingyenes ebédben - mondta Moór Eszter.

E mellett azonban - tette hozzá - a Szivárvány Gyermekházban a nem rászoruló gyerekek is meleg ételhez juthatnak, nekik a tanév során megszokott 390 forintos díjat kell fizetniük.

A június 23-tól augusztus 22-ig tartó nyári gyermekétkeztetésre a lakóhely szerinti területi szociális központokban lehet jelentkezni.

Palotás P.