Mikulásnapot tart a Természettudományi Múzeum

2015. december 02. szerda 15:54

Mikulásnapot tart a Természettudományi Múzeum

December 5-én délután három órától A megmozdult szótár című - Weöres Sándor életműve előtt tisztelgő - kiállítás zárásaként változatos programokon vehetnek részt a családok a JPM Természettudományi Múzeumában.

Az adventi rendezvényen tekinthető meg utoljára a Weöres-kiállítás, mely 2013-ban a költő születésének 100. évfordulójára készült. A tárlatot - amely 11 játékos installációt tartalmaz - a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Kreatív Technológia Labor munkatársai állították össze, és a látogatói vélemények szerint újfajta élményt ad a költészetről.

December 5-én délután három órai kezdettel igazi családi kikapcsolódást ígér a Természettudományi Múzeum. A tihanyi Levendulaház (BFNP) levendulás „szöszmötölése" keretében illatos és természetes játéktárgyak készíthetőek. Minikiállítást láthatunk a fenyvesek élővilágáról, emellett több korosztálynak szóló, verses-rejtvényes feladatok várnak a résztvevőkre, téli tematikájú Weöres-versekhez kapcsolódva.

A természetábrázoló rajzműhely vezetőjével, Pál Ritával Mikulás-apróságok készíthetőek. Minden vállalkozó szellemű részvevő hazavihet egy-egy Luca-búzás „kobakot", és közben lehetőség nyílik többféle gabonanövény megismerésére is.

A játszóházas programok mellett egészséges és többségében hazai eredetű finomságokkal töltött „zöld" Mikulás-csomagot lehet igényelni az apróságoknak, valamint küldhetünk számukra szóló üzeneteket, a Mikulás alig várja, hogy felkészülhessen. A Mikulással töltött délután hat órakor Dénes Anett zenés-táncos adventi gyerekjátszójával zárul.

A programra december 2-áig a [email protected] e-mail címen vagy telefonon (0672-213-419) lehet jelentkezni. Az egyéb programok bejelentkezés nélkül látogathatóak!

Felnőtteknek hatszáz forintos, a gyerekeknek négyszáz forintba kerül a belépő. Családi jegyet két felnőtt egy, kettő vagy három gyerekkel 1200 forintért vehet.

Forrás: Janus Pannonius Múzeum