Mikulás alkalmából szerveznek véradást Baranyában

2015. november 30. hétfő 07:45

Mikulás alkalmából szerveznek véradást Baranyában

Mikulás napi véradásokat szervez a Dél-dunántúli regióban az Országos Vérellátó Szolgálat Pécsi Regionális Vérellátó Központja és a Magyar Vöröskereszt december 4-én.

Baranya megyében öt helyszínen, meglepetéssel várják az önzetlen segíteni akarókat, akik az ünnepi készülődés időszakában sem feledkeznek meg a vérkészítményre szoruló betegekről, így véradásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy ők is otthon tölthessék a karácsonyt szeretteik körében.

A pécsiek reggel nyolctól délután három óráig a Pacsirta utca 3. szám alatt, a Pécsi Regionális Vérellátó Központban jelentkezhetnek véradásra.

Kétújfaluban a reggel kilenctől délig a faluházban, Hobolban délután egytől háromig a polgármesteri hivatalban várják az önkénteseket.

Mohácson reggel nyolctól délig a Mohácsi Kórház Vértranszfúziós Osztályán, a Véradó utca 4. szám alatt fogadják a segíteni akarókat.

Komlón reggel héttől fél tizenkettőig a Komlói Kórház Vértranszfúziós Osztályán, a Majális tér 1. szám alatt lehet vért adni.

A szervezők kérik, hogy a véradás előtt étkezzenek és fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot, valamint hozzanak magukkal személyi igazolványt, lakcímkártyát és TAJ kártyát.

Képünk illusztráció

EQM - OVSZ